Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει να στηρίζει τα καρτέλ, τους παρόχους ενέργειας και τα διυλιστήρια που καταγράφουν υπερ κέρδη και όχι τους πολίτες, τους καταναλωτές και τους αγρότες τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο.
Χαρακτήρισε τα αιτήματα των αγροτών δίκαια υπογραμμίζοντας πως δεν αφορούν μόνο την προσωπική τους αγωνία αλλά την πρωτογενή παραγωγή στη χώρα.
«Χτες ήμασταν στη Λάρισα, οι αγρότες είναι στους δρόμους με δίκαια αιτήματα. Δεν αφορά μόνο την προσωπική τους αγωνία αλλά την πρωτογενή παραγωγή στη χώρα. Οι προσβολές της ΝΔ είναι συνεχείς προς τους αγρότες. Ο κ. Αυγενάκης πριν από ένα μήνα στην Παγκόσμια Διάσκεψη Υπουργών Γεωργίας στο Βερολίνο είπε, πως είναι κομματικά υποκινούμενοι, άλλοι βουλευτές της ΝΔ τους χαρακτηρίζουν τεμπέληδες και στο δια ταύτα δεν φέρνουν λύσεις. Εμείς οι λύσεις που προτείνουμε είναι κοστολογημένες και απολύτως λογικές. Η μη καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πρέπει να γίνεται στην αντλία για να είναι δίκαιη και ο ΦΠΑ να πάει σε υπερ μειωμένο συντελεστή 6%. Αυτά είναι 188 εκ ευρώ το χρόνο. Μία κυβέρνηση που έχει κάνει πάνω από 10 δις απευθείας αναθέσεις, που έχει επιλέξει να τσακίσει 700 χιλιάδες πολίτες στη χώρα και την πρωτογενή παραγωγή, για να έχουν υπερ κέρδη 6-7 εταιρίες πάροχοι ενέργειας και διυλιστήρια, ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει; Νομίζω πως ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να δώσει ως υπερκέρδη σε διυλιστήρια και παρόχους ενέργειας. Άρα έχει μία διαφορετική επιλογή, να στηρίξει και πάλι τα καρτέλ , και το κάνει για πέμπτο χρόνο. Από την άλλη πιστεύω πως τα προβλήματα πρέπει να προλαμβάνονται. Όταν σχεδιάζεις πολιτικές το κάνεις με τους εμπλεκόμενους στο τραπέζι κάτι το οποίο εδώ δεν έγινε».
Η δημόσια εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει επιχειρηματικό πεδίο
«Είμαστε με την υπεράσπιση του Συντάγματος και του δημοσίου πανεπιστημίου. Είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του δημοσίου πανεπιστημίου» δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφορικά με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι η δημόσια εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει επιχειρηματικό πεδίο με στόχο το κέρδος.
«Το δημόσιο πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο με την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο και την προσπάθειά του να μπορέσει να εξελιχθεί, να αξιοποιήσει την επιστημονική γνώση και να προσφέρει στην Κοινωνία. Πρέπει να είναι δημόσιο και δωρεάν.
Εδώ ακούμε ότι θα μπορέσει να δοθεί χώρος σε κολλέγια που έχουν κατηγορηθεί για πτυχία μαϊμού που θα κάνουν συμπράξεις με άλλα πανεπιστήμια».