Στο Ευρωκοινοβούλιο με συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, βρέθηκε η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, έπειτα από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κώστα Αρβανίτη να διοργανώσει σχετική εκδήλωση με τίτλο : «Τέμπη: Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου»

Στην εκδήλωση με ομιλητές τους Κώστα Αρβανίτη Ευρωβουλευτή, μέλος της Επιτροπής LIBE, την κ. Μαρία Καρυστιανού και τον κ.Παύλο Ασλανίδη συγγενείς θυμάτων, τους νομικούς κ. Γιώργο Ηλιόπουλο και κ. Ελεωνόρα Γεωργίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ενώ έγινε αναφορά στο καταδικαστικό ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην τοποθέτησή της τόνισε πως «Ελλάδα χωρίς κράτος Δικαίου σημαίνει Ευρώπη χωρίς κράτος Δικαίου γι αυτό και η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας από τις παρακολουθήσεις μεχρι και τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών είναι μια ιστορική απόφαση για τη Δημοκρατία και την υπεράσπισή της».

«Στεκόμαστε με ταπεινότητα δέος και οδύνη απέναντι στην εξιστόρηση μιας τραγωδίας» ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου και παράλληλα αναφέρθηκε στη στάση πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στην εξεταστική επιτροπή αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των πολιτών αλλά και για έναν Υπουργό που ανερυθρίαστα όχι μόνο δεν παραιτείται της ασυλίας του αλλα καλεί τους συγγενείς των θυμάτων να θρηνήσουν με άλλο τρόπο.

Αναφέρθηκε ακόμη στην έλλειψη ψυχοκοινωνικής φροντίδας στους ανθρώπους που θρηνούν.

Απευθυνόμενη στους συγγενείς των θυμάτων είπε: "Μακάρι να μην ήσασταν εδώ, θα κάναμε τα πάντα για να μην είσαστε εδώ αλλά θα κάνουμε τα πάντα σήμερα και κάθε μέρα για να δικαιωθεί ο αγώνας σας, ο αγώνας των παιδιών σας"