Χρειάζεται τώρα να ληφθούν δραστικά μέτρα για τη στήριξη του κλάδου του Τουρισμού!

Προκλητικός και χωρίς συναίσθηση της ευθύνης την οποία φέρει, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο υπεύθυνος για την επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα, την κατάργηση του 8ωρου, την προώθηση της απλήρωτης εργασίας, τη μείωση εν τέλει των αποδοχών των εργαζομένων μέσα από απλήρωτες υπερωρίες, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τη διάλυση του ΣΕΠΕ δίνει μια καλοστημένη παράσταση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταδίκασε τους εργαζόμενους του Επισιτισμού Τουρισμού στην ανέχεια και την φτώχεια ενώ αρνείται να δώσει παράταση στο επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Την ίδια ώρα περισσότερες από 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστίαση μένουν κενές. Απαιτούνται συγκροτημένες προτάσεις, σχέδιο και πράξεις.

Κορυφαία στελέχη στον κλάδο του τουρισμού, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις αυτών των σημαντικών ελλείψεων στον ποιοτικό τουρισμό στη χώρα μας.

Οι όποιες παροτρύνσεις προς τους εργοδότες δεν αποτελούν λύση, αλλά εμπαιγμό στην αγωνία των εργαζομένων.

Χρειάζεται τώρα να ληφθούν δραστικά μέτρα για τη στήριξη του κλάδου!

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επαναφορά του 8ωρου, επανασύσταση του ΣΕΠΕ, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων διασφαλίζοντας ένα σταθερό πλαίσιο δικαιοσύνης και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και κίνητρα στους εργοδότες για την διαμόρφωση μιας ποιοτικής εργασίας στον τουρισμό.