Με την πανδημία να βρίσκεται ξανά σε έξαρση και μπροστά στον κίνδυνο η Θεσσαλονίκη να ζήσει μια επανάληψη του περσινού μαύρου Νοέμβρη, η κυβέρνηση απτόητη προχωρά στη υλοποίηση του σχεδίου της με στόχο την απαξίωση και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και συγχρόνως επιδεινώνει τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία της πόλης μας.

Ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και η εκπαιδευτική κοινότητα σε κάθε σχολείο προσπαθεί να βρει το βηματισμό της παρά τις δυσκολίες που προξενεί η πανδημία και τα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα των κενών και των ελλείψεων που υπάρχουν, η κυβέρνηση προχωρά στο ακατανόητο μέτρο  συμπτύξεων  τμημάτων  σε μια σειρά  σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησαν με το 17ο ΓΕΛ, κάτι που ο αγώνας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών απέτρεψε και αυτές τις μέρες συνεχίζουν με το 6ο ΓΕΛ και με  το 11Ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχει πρόθεση να το εφαρμόσουν και σε άλλα σχολεία.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων, να επιδεινώνονται και να υποβαθμίζονται οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να επιβαρύνεται η επιδημιολογική κατάσταση των σχολείων.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την εκπαίδευση των μαθητών, ούτε για την υγεία και τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Στόχος είναι να πλήξει το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια παιδεία προς όφελος των φίλων και υποστηρικτών της.

Μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς θα αγωνιστούμε και θα ακυρώσουμε τα σχέδιά της.