Κ. Νοτοπούλου στο MEGA Σαββατοκύριακο: Ανακύκλωση ο ανασχηματισμός. Στον προοδευτικό χώρο είναι η ώρα να μιλήσουμε με γενναιότητα, με ωριμότητα και να αντιληφθούμε πλήρως τα μηνύματα των πολιτών.

Στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες με την αποχή τους από την κάλπη των ευρωεκλογών αλλά και στο μήνυμα όσων προσήλθαν σε αυτές αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο η βουλεύτρια Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για την τεράστια απώλεια ψήφων που υπέστη η κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας ότι παρόλα αυτά δεν έχει λάβει το μήνυμα των πολιτών ούτε από την  τεράστια αποχή ούτε από την τεράστια απώλεια ψήφων που είχε και πως αν δεν κάνει βασικές παραδοχές όπως ότι πρέπει να σταματήσει να συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών  το Predator, να διαλύει τη δημόσια Παιδεία τη δημόσια Υγεία και το εισόδημα πολιτών που συρρικνώνει, τα αποτελέσματα στην επόμενη κάλπη θα είναι τα ίδια και χειρότερα για την ΝΔ.

Η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε ακόμη στα στοιχεία της Eurostat για τη φτώχεια :

«Η Ελλάδα είναι 2η στην ευρωζώνη στους πολίτες που ζουν σε κοινωνική αποκλεισμό και κοινωνική στέρηση.

30% των πολιτών στην επαρχία ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακύκλωση.

Σε ότι αφορά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε πως τα ποσοστά εχουν προφανώς τη σημασία τους, όμως η πολιτική δεν είναι μόνο ποσοστά και εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός πως παρά την πρωτοφανή απώλεια ψήφων από τη ΝΔ , δυστυχώς από αυτήν δεν απορρόφησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ουτε τα υπόλοιπα κόμματα Προοδευτικού χώρου.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε πως είναι προφανές πως κανένας δεν μπορεί μόνος από τη μια και από την άλλη οι πολίτες δεν επιθυμούν την πολιτική της ΝΔ γι αυτό είναι η ώρα να γίνει συζήτηση για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου με ωριμότητα και γενναιότητα.

«Θα πρέπει να προσέλθουμε στη συζήτηση χωρίς αποκλεισμούς, με ωριμότητα υπευθυνότητα και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρόεδρο έχουμε το Στέφανο Κασσελάκη.

Η συζήτηση για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου δεν γίνεται σε τηλεοπτικά πάνελ.

Πρέπει να γίνει μέσα στην κοινωνία, στο κοινοβούλιο, πρέπει να γίνει από τα πολιτικά μας κόμματα, φορείς στους οποίους συμμετέχουμε θα πρέπει να γίνει με όρους εντιμότητας, ειλικρίνειας και πολιτικής ωριμότητας.

Να γίνει μια πραγματική συζήτηση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ο λαός απαιτεί από τον προοδευτικό χώρο να δώσει διέξοδο.