Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με 50 χιλιάδες κρούσματα όπως έκλεισαν! Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.

Οι οικογένειες αγωνιούν η κυβέρνηση όμως δεν ακούει κανέναν. Ούτε τους επιστήμονες που προτείνουν παράταση του ανοίγματος των σχολείων.

Τα κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν που έκλεισε το 0,2% των τμημάτων την ώρα που στους 3,5 μήνες λειτουργίας των σχολείων καταγράφηκαν περισσότερα από 80 χιλιάδες κρούσματα!

Και προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα πήγαν καλά στα σχολεία. Λες και δεν κινδύνευσαν τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους, λες και δεν υπήρξαν τα σχολεία εστίες μετάδοσης.

Έχουμε 165% αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες έως 17 ετών!

Και με την ίδια απαράδεκτη λογική ανοίγουν ξανά τα σχολεία, με το πρωτόκολλο του 50%+1!

Για να διακόψει ένα τμήμα δηλαδή τη λειτουργία του πρέπει να αρρωστήσουν τα μισά παιδάκια!

Υπάρχει γονιός που να νιώθει ασφάλεια;

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, το χειρότερο όμως είναι ότι έχει την ίδια αλαζονεία.

Επιτέλους, δεν έμαθαν τίποτα;

Πράττουν σαν να μην έχουν πεθάνει 20 χιλιάδες άνθρωποι και προκαλούν συνεχώς τους πολίτες.

Δεν έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους.

O μόνος δρόμος είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των αναγκών του λαού αλλά δεν τις αξιολογεί και ως σημαντικές.

Δεν αξιολογεί ως σημαντικό εδώ και δυο χρόνια, να συνταγογραφήσει τα τεστ,  να προσλάβει εκπαιδευτικούς, να αγοράσει μονοθέσια θρανία για να προστατεύσει τους μαθητές, να μην συγχωνεύσει τμήματα.

Κόβει από τον προϋπολογισμό εν μέσω πανδημίας 820 εκατομμύρια ευρώ για την Υγεία.

Αξιολογεί ως σημαντικό να  μοιράζει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς αλλά όχι να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Συνέντευξη στο Flash 99,4