Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία έχουν όρια, αλλά ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, τα έχουν υπερβεί.

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι συνεχείς μεγαλόστομες διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα, σε προεκλογικές, επικοινωνιακές φιέστες επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν, να εξαπατήσουν τους πολίτες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους, ενώ στην πραγματικότητα πράττουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα διακηρύττουν.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασαν στη Βουλή το δήθεν Εθνικό Σχέδιο για τα Άτομα με Αναπηρία, με υπερφίαλες, μεγαλοστομίες και μεγαλεπήβολους στόχους.

Θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν ανταποκριθεί  τουλάχιστον στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Όπως προκύπτει από την επιστολή του υπό σύσταση Πανελλήνιου Σωματείου ΚΔΑΠ ΑμεΑ, εδώ και μήνες δεν έχουν καταβληθεί στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,  τα ωφελούμενα ποσά για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στα Άτομα με Αναπηρία που είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων.

Επίσης μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την τύχη των Ατόμων με Αναπηρία άνω των 22 ετών σε σχέση με τη συμμετοχή τους στα προγράμματα για την επόμενη περίοδο.

Επισημαίνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε καταθέσει μια Κοινοβουλευτική Ερώτηση και μια Αναφορά για αυτά ακριβώς τα θέματα, χωρίς να έχουμε λάβει μέχρι σήμερα κάποια απάντηση.

Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε απόγνωση και σε οικονομική ασφυξία, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες στα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούν.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική αδιαφορία και την υποκρισία και καλούμε τους αρμόδιους να καταβάλλουν άμεσα τα ωφελούμενα ποσά στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την κυβέρνηση να δεσμευτεί για τη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία άνω των 22 ετών στα προγράμματα.