Ευρωπαϊκή Μητρόπολη

Η Θεσσαλονίκη κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε μια νέα εποχή συνεργασίας, ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας.

Πόλη δημοκρατική και προοδευτική

Μια πόλη που ανασαίνει τον καθαρό αέρα της Δημοκρατίας και είναι περήφανη για τον εαυτό της. Με μια ισχυρή, προοδευτική και δημιουργική πλειοψηφία στην κοινωνία και στο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Πόλη συμμετοχική

Ενεργοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, με τοπικά δημοψηφίσματα και εφαρμογή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού. Η άποψη των πολιτών καθορίζει την κατεύθυνση, τους στόχους και τα μέσα υλοποίησης της πολιτικής του Δήμου. Για έναν Δήμο με έλεγχο και διαφάνεια, με συνεχή και ανοιχτή διαβούλευση και συμμετοχή στις αποφάσεις από την γειτονιά και την Κοινότητα μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πόλη Δίκαιη - Πόλη αλληλεγγύης

Προτεραιότητα μας η κοινωνική συνοχή, μέσα από την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την ισότιμη συμμετοχή όλων και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Πόλη φιλική, καινοτόμος και ασφαλής

Φιλική και έξυπνη πόλη, με ποιότητα ζωής, πράσινο και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή σε τέσσερα ρεύματα. Με σύγχρονες συγκοινωνίες, υποδομές ηλεκτροκίνησης, μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ενεργειακά αυτόνομα δημοτικά κτίρια. Δημιουργώντας τις βασικές υποδομές και λειτουργίες για τη δική μας «κυκλική πόλη», με μειωμένα δημοτικά τέλη.

Πόλη με ζωντανές γειτονιές

Με ποιοτικό και ασφαλές αστικό περιβάλλον, όπου η αρχιτεκτονική κληρονομιά συνυπάρχει με τις σύγχρονες υποδομές κι υπηρεσίες. Όραμά μας η αστική αναγέννηση, για μια Θεσσαλονίκη όπου οι γειτονιές αναδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Πόλη δημιουργική, παραγωγική και εξωστρεφής

Δημιουργική πόλη, ελκυστική για εργασία και υγιή επιχειρηματικότητα με πυλώνες τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη νεολαία, την καινοτομία και τις επιστήμες. Μια παραγωγική και εξωστρεφής πόλη, πόλη της γνώσης και των εναλλακτικών εργαλείων οικονομίας.

Πόλη με ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα