Οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νοτοπούλου Κατερίνα, Αμανατίδης Ιωάννης, Αυγέρη Θεοδώρα, Γιαννούλης Χρήστος, Ζουράρις Κωνσταντίνος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος και Φάμελλος Σωκράτης κατέθεσαν αναφορά  προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Υγείας με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Το θέμα αφορά στο «Κοινό αίτημα-προτάσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, των Δημάρχων των Δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά, για την ενίσχυση των υποδομών και την βελτίωση των οδικών αξόνων πρόσβασης στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου με στόχο τη διασφάλιση της ασφαλούς προσέγγισης στο νοσοκομείο».

Το σχετικό κοινό αίτημα περιλαμβάνει τις από 11/12/2020 προτάσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και των Δημάρχων των Δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και την βελτίωση των οδικών αξόνων πρόσβασης στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου, με στόχο τη διασφάλιση της ασφαλούς προσέγγισης στο νοσοκομείο.

Η ανάγκη ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη αποτελούσε χρόνιο αίτημα της κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας της Βόρειας Ελλάδας και βρίσκεται πλέον σε διαδικασία κατασκευής, μετά την γενναιόδωρη χορηγία του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και την προηγούμενη θετική συνεργασία με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη έχουν γίνει τρεις εκδηλώσεις παρουσίασης του μεγάλου και ευαίσθητου αυτού έργου, ενώ εκπονείται και η σχετική μελέτη οδοποιίας για την βελτίωση της κατάστασης των οδικών αξόνων προς το οικόπεδο του υπό κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου, του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Ωστόσο, δεν διαφαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων που έχουν σχέση με την ασφαλή προσέγγιση και πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου.

Η βουλευτής, υποστηρίζοντας τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στα υπό κατάθεση έγγραφα, ελπίζει ότι αυτές θα ληφθούν υπ’ όψιν από τους αρμοδίους Υπουργούς, έτσι ώστε το νέο «νοσοκομειακό στολίδι» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας, να μην «υπονομευθεί» από τη μη ασφαλή πρόσβαση σε αυτό.