Για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και για αδιαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου έκανε λόγο η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η  αξιολόγηση των πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής, είναι η κατάσταση που βλέπουμε στην πόλη, δήλωσε, τα σταματημένα έργα, η ανύπαρκτη καθαριότητα, η ανύπαρκτη ασφάλεια, η πόλη σε εγκατάλειψη. Η Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε την προβληματική λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής παρότι πρόκειται για το πιο αποφασιστικό όργανο του Δήμου.

Η διοίκηση του Δήμου- δήλωσε- έχει επιλέξει έναν ολισθηρό δρόμο, αξιοποιώντας από την πρώτη στιγμή όλα τα αντιδημοκρατικά εργαλεία που της παρέχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και διοικεί χωρίς να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο για τις κρίσιμες αποφάσεις ενώ σχολίασε και τη φίμωση της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ενδεικτικά, κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να δώσει απαντήσεις σχετικά με κρίσιμα ζητήματα για τα οποία ουδέποτε ενημέρωσε το Σώμα.

Κάλεσε τον κ. Ζέρβα να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τη σύναψη δανειακής σύμβασης  με υπέρογκα ποσά για τις «πράσινες γωνιές» και να αιτιολογήσει  γιατί είναι απαραίτητη μια δαπάνη αυτού του μεγέθους για το συγκεκριμένο έργο.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, έθεσε ακόμη το κρίσιμο ζήτημα της ανάθεσης μελετών του Δήμου σε ιδιώτες, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ και απαξιώνοντας τη  Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του Δήμου που διαθέτει μεγάλη εμπειρία φέρνοντας ως παράδειγμα την περιμετρική ζώνη του Σταθμού Μετεπιβίβασης του ΜΕΤΡΟ στη Νέα Ελβετία.

Τόνισε επίσης ότι προξενεί ερωτηματικά το γεγονός ότι έγιναν δυο ξεχωριστές προγραμματικές συμβάσεις  για την ίδια περιοχή και για το ίδιο έργο, κάτι που «μυρίζει» κατάτμηση όπως είπε, και έκλεισε λέγοντας ότι για όλους τους παραπάνω λόγους η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί καταψηφίζει τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: 

--