Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τις επισημάνσεις της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης  (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.) για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος, στις 26 Ιουλίου 2024 κατέθεσε την Πέμπτη η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

25.7.2024

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον

Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

 

ΘΕΜΑ: «Να δοθεί παράταση για την υποβολή των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος»

 

Η Βουλευτής του Σύριζα–Π.Σ. και Τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Κατερίνα Νοτοπούλου, καταθέτει ως Αναφορά (άρθρο 125 του ΚτΒ) τις επιστολές της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.)

προς τον Πρωθυπουργό, μέσω των οποίων εκφράζεται η ανησυχία και αγωνία των ως άνω Ενώσεων και των μελών τους σχετικά με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος, της 26ης Ιουλίου 2024.

Η εκπνοή αυτή δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα αδυναμίας τήρησης της καταληκτικής ως άνω ημερομηνίας, η οποία οφείλεται σε αντικειμενικές και όχι υποκειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, πόσο μάλλον οι λογιστές-φοροτεχνικοί, που είναι επιφορτισμένοι με την υποβολή τους. Επιπλέον έχει ασκηθεί και εξακολουθεί να ασκείται αφόρητη σωματική και ψυχολογική πίεση στους Φοροτεχνικούς από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συναντηθεί την προηγούμενη Παρασκευή με εκπροσώπους της Πανελλήνιας

Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, προκειμένου να του εκθέσουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Στις επιστολές τους η ΕΦΕΕΘ και η ΟΕΕΘ ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την έγκαιρη και επιτυχή υποβολή των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος προκειμένου να αποσυμπιεστεί η κατάσταση και να επέλθει η απαραίτητη ομαλότητα στην αγορά.

Η Βουλευτής του Σύριζα-Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου καλεί τον Πρωθυπουργό να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τις ως άνω επισημάνσεις για τα προβλήματα που έχουν

 

δημιουργηθεί από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος, στις 26 Ιουλίου 2024 και να προβεί, άμεσα, στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, καθώς η τήρηση της ως άνω καταληκτικής ημερομηνίας θα οδηγήσει σε μη έγκαιρη και ανεπιτυχή υποβολή Δηλώσεων με

συνεπαγόμενα προβλήματα στους επαγγελματίες φοροτεχνικούς, στην αγορά, και στους πολίτες.

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2024

 

 

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

 

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

 
   

 

 

 

Νοτοπούλου Αικατερίνη