Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών  ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ , με τίτλο «ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ»

όπως φαίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει εν μέσω πανδημίας το τέλος των λαϊκών αγορών ανοίγοντας το δρόμο σε εταιρείες.

Το σχέδιο νόμου όπως φαίνεται όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα χρόνια προβλήματα των λαϊκών αγορών, όπως καταγγέλλει η Συνομοσπονδία, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζει, καταργώντας το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών όπως θεσπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη χιλιάδες οικογένειες παραγωγών και επαγγελματιών που βιοπορίζονται από τις λαϊκές αγορές έχουν δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από την πανδημία και η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση τους βάζει στο στόχαστρο.

Αναμένουμε να βγει σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου και προειδοποιούμε, να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να επιχειρήσει να διαλύσει και τις λαϊκές αγορές στις οποίες απευθύνεται το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα γιατί απέναντί της θα έχει το λαό.