Επιτέλους αποκαταστάθηκε σήμερα μια ιστορική απρέπεια απέναντι στον Μεγάλο Έλληνα αγωνιστή της Δημοκρατίας και σπουδαίο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη.

Πριν από περίπου τρία χρόνια τα δημοτικά συμβούλια τεσσάρων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, των δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών, από τα όρια των οποίων διέρχεται η οδός Λαγκαδά, αποφάσισαν για τη μετονομασία της οδού, σε οδό Μίκη Θεοδωράκη προς τιμήν του μεγάλου αγωνιστή της Δημοκρατίας και παγκοσμίως γνωστού και καταξιωμένου δημιουργού.

Προς μεγάλη έκπληξη των τεσσάρων δημοτικών συμβουλίων, των τεσσάρων δήμων, αλλά και ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή του άρθρου 8 του ν. 3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που είναι αρμόδια για την έγκριση των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων για μετονομασίες οδών, εξέδωσε απορριπτική απόφαση για τη συγκεκριμένη μετονομασία της οδού Λαγκαδά, σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, με αστήρικτες δικαιολογίες που στερούνται σοβαρότητας επί δύο συνεχόμενες φορές.

Είχα αντιδράσει έντονα , είχα καταγγείλει την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη τότε και είχα απαιτήσει την αλλαγή της απόφασης .

Βρέθηκα στο πλευρό των δήμων και του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας.

Είμαι ευτυχής για τη σημερινή δικαίωση, γιατί επιτέλους η Θεσσαλονίκη τιμά τον Μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη με τον τρόπο που αρμόζει στην τεράστια προσφορά του στη χώρα μας και στον λαό μας.