Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση όπως και καθετί δημόσιο βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για ανεξέλεγκτη πρόσληψη «ημετέρων» με παχυλούς μισθούς, κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, επιπλέον κατά παρέκκλιση προμήθειες, λεηλασία της περιουσίας του ΕΦΚΑ και παράδοσή του εν τέλει στις πελατειακές σχέσεις και στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αναφέρθηκε στις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και στις ψεύτικες υποσχέσεις για καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες ενώ οι λογαριασμοί είναι «εκρηκτικοί» όπως τους χαρακτήρισε, αλλά παρόλα αυτά, ακολουθείται η ίδια τακτική και με τον ΕΦΚΑ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως σπαταλά αλόγιστα πόρους και χαρίζει μεγάλα κομμάτια της δημόσιας περιουσίας, του μόχθου του ελληνικού λαού στους «εκλεκτούς» της. «Η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι σας για να το χρησιμοποιείτε όπως θέλετε» τόνισε η βουλευτής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υπογράμμισε, δημιουργεί μια τεχνητή εικόνα αδιεξόδου, συκοφαντεί το δημόσιο και τους εργαζόμενους για να τους απαξιώσει και επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό.  Οι εκκρεμείς συντάξεις τριπλασιάστηκαν επι των ημερών διακυβέρνησης από τη ΝΔ ανέφερε. Η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο προσωπικό, δεν εξοπλίζει τον φορέα με σύγχρονο λογισμικό και δεν δίνει στους εργαζόμενους τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να τους ρίξει το βάρος της ευθύνης της καθυστέρησης.

«Παρακάμπτετε και απαξιώνετε το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό και για πρώτη φορά εισάγετε από το παράθυρο την πλήρωση των επιτελικών θέσεων όχι μόνο από το δημόσιο αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους μάλιστα θέλετε να τους χρυσοπληρώσετε με υπέρογκους μισθούς» με επιλογή τους εκτος ΑΣΕΠ υποδηλώνοντας το πάρτι με τα γαλάζια παιδιά που ετοιμάζει η ΝΔ. 

«Την ώρα που ο κατώτερος μισθός παραμένει καθηλωμένος, η κυβέρνηση μοιράζει χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα στα Golden Boys τώρα και στον ΕΦΚΑ».

«Στοχοποιείτε τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση μήπως και κρύψετε την ανεπάρκειά σας» επεσήμανε. 

Με το παρόν νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αντί να δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον με κίνητρα για αυτοβελτίωση και καλύτερη απόδοση, καθιερώνει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εργαζομένων ενώ την ίδια ώρα αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών που θα έχει στη διάθεσή του ο Διοικητής και οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ. «Ετοιμάζεστε για το μεγάλο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας και των φιλέτων του ΕΦΚΑ που περιλαμβάνει σήμερα 400 ακίνητα» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ την ώρα που αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, την ώρα που θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει και δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, που αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, δαπανά 8,500 ευρώ το μήνα σε Golden Boys και 5,5 δις σε απευθείας αναθέσεις.

«Σύντομα θα αποτελείτε κυβερνητικό παρελθόν και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την κρίση, σε μια δημιουργική και ελπιδοφόρο πορεία. Να αποκαταστήσει τις στρεβλώσεις που φέρνετε, να κλείσει  τις πληγές που ανοίγετε»