Προτάσεις της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» για Τούμπα

Στο πλαίσιο ανάδειξης των προτάσεων της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» ανά δημοτική κοινότητα, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα βασικά σημεία του προγράμματός μας για την Δ’ Κοινότητα.

Βασικό σημείο αναφοράς για την Δ’ κοινότητα αποτελεί το σχέδιο ανάπλασης του γηπέδου της Τούμπας, το οποίο έχει λάβει θετική εισήγηση από το δημοτικό συμβούλιο και βρίσκεται σε στάδιο ελέγχου η προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό, διασφαλίζουμε ότι το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει αφενός ευκαιρία ευρύτερης πολεοδομικής αναβάθμισης σε συνδυασμό με άλλα έργα/παρεμβάσεις, όπως η υπογειοποίηση της Κλεάνθους και αφετέρου ένα νέο τοπόσημο για την περιοχή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εξεύρεσης υπόγειων χώρων στάθμευσης, προκρίνουμε την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ 400 θέσεων στο δημοτικό οικόπεδο μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Επίσης, στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται η διάνοιξη της οδού Ανατολικής Θράκης και η αναβάθμισή της με πράσινο και πεζοδρόμια ώστε να δημιουργηθεί ένας ενοποιημένος δημόσιος χώρος με την πλατεία Παπάζογλου.

Προτείνουμε ακόμη την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου και την ανάπλαση της περιοχής περιμετρικά του λοφίσκου της Τούμπας.

Τέλος, θα διεκδικήσουμε την απόδοση στον δήμο Θεσσαλονίκης όλων των αδιαθέτων οικοπέδων του δημοσίου που έχουν προορίζονται για την ανέγερση σχολικών εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης και δημιουργίας χώρων πρασίνου.

Αγαπάμε την πόλη μας, φροντίζουμε τις γειτονιές!