9 στους 10 ανθρώπους (ποσοστό 91,4%) με μερική ή σοβαρή αναπηρία στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat την ώρα που ο μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ είναι στο 53,5%.

Παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης της ΝΔ η πραγματικότητα αποδεικνύει πως οι ανάγκες των ανάπηρων συμπολιτών μας δεν είναι προτεραιότητα.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα καταγράφει αρνητικές πρωτιές και στις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρίες.

Στην πρώτη θέση στην ΕΕ σε ΑμεΑ που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, στη δεύτερη θέση στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία με το 33% των δαπανών υγείας να είναι από την τσέπη μας, αρνητικό ρεκορ αύξησης του πληθυσμού ΑμεΑ την τελευταία πενταετία που έχουν κακή υγεία, 23,5% ανεκπλήρωτες ανάγκες για τη διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 4%.

Η κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας με αναπηρίες δεν μπορεί να γίνεται με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης.

Η εθνική στρατηγική για ΑμεΑ δεν μπορεί να αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα όπως το αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Απαιτείται σχέδιο, πολιτική βούληση.

Η Πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, ισότητα, αλληλεγγύη, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, καθολική συμπερίληψη στη σφαίρα της κοινωνικής οικονομικής παραγωγικής μορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γι αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.