Για νομοθέτηση με διαδικασίες fast track, χωρίς αναπτυξιακό ή στρατηγικό σχέδιο για την ενεργειακή επάρκεια έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση του σ/ν «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης».

Η κοινωνία αφήνεται απροστάτευτη μπροστά στην αισχροκέρδεια, το ράλι ακρίβειας συνεχίζεται και η μόνη αγωνία για την ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής τόνισε.  Η Κ. Νοτοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως υποτιμά τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, υποτιμά την  κοινοβουλευτική διαδικασία και εν τέλει υποτιμά και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Σε σχέση με την τροπολογία που αφορά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε να συμπεριληφθούν, οι επόπτες δημόσιας υγείας που υπηρετούν και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου υγείας αλλα και στα νοσοκομεία, περιφέρειες, δήμους και στο Αεροϋγειονομείο.

Αναφερόμενη στην τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση εμπαίζει χωρίς όριο τους εποχικούς εργαζόμενους στον Επισιτισμό Τουρισμό.

Όπως είπε, η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα αλλά αποτελεί απόδειξη, ότι η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να αφήνει άλυτα τα προβλήματα των εργαζομένων αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους.

Η τροπολογία με την οποία επεκτείνεται η διάταξη των 50 ενσήμων για το τακτικό επίδομα εργασίας που ισχύει στον επισιτισμό –τουρισμό και σε «άλλα εποχιακά επαγγέλματα» δεν αποσαφηνίζει καν ποια είναι τα άλλα εποχικά επαγγέλματα δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου και επανέφερε το θέμα των δυο τροπολογιών που κατέθεσαν προ ημερών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σκοπό να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, η κυβέρνηση της ΝΔ όμως απέρριψε.

Η πρώτη τροπολογία αφορούσε τους απασχολούμενους, σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, που για πρώτη φορά ζητούν να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας. Η άνιση αντιμετώπιση, ως προς τον ελάχιστο αριθμό των απαιτούμενων ενσήμων, των εργαζομένων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα που πρώτη φορά θα λάβουν επιδότηση ανεργίας σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους στον ίδιο τομέα, θίγει την αρχή της ίσης μεταχείρισης και προκαλείται αδικαιολόγητη διάκριση μεταξύ τους.

Με την δεύτερη τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότειναν τα ένσημα των μονομερών αναστολών των ετών 2020 και 2021 τα οποία δεν εμφανίστηκαν λόγω της απαξίωσης του συστήματος των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ να μην χαθούν και να υπολογίζονται για την χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας, ανεξαρτήτως του χρόνου εμφάνισής τους.

«Οι εργαζόμενοι σε τουρισμό επισιτισμό είναι θύματα της ανικανότητάς σας και της εμμονής σας να απαξιώνετε τον ΕΦΚΑ» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφερόμενη στους εποχικά εργαζόμενους που περιμένουν μάταια να εμφανιστούν τα ένσημα των μονομερών αναστολών συμβάσεων του 2020 !

Η κυβέρνηση τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνειδητά αφήνει 200.000 εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό Επισιτισμό χωρίς εισόδημα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.