Ο κύριος Μητσοτάκης στις πρόσφατες εξαγγελίες του για το Δημογραφικό, δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για τη στήριξη της Οικογένειας, με σκοπό την αντιμετώπιση του.

Ωστόσο η πραγματικότητα για ακόμη μια φορά τον διαψεύδει.

Σύμφωνα με τη Eurοstat, η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση πριν από τη Βουλγαρία σχετικά με το ύψος των οικογενειακών επιδομάτων.

Το μέσο οικογενειακό επίδομα στην Ελλάδα ήταν το 2021, 243 Ευρώ, όταν το μέσο ευρωπαϊκό επίδομα στην ΕΕ ήταν 777 Ευρώ. Λιγότερο δηλαδη από το ένα τρίτο.

Στη χώρα μας τα οικογενειακά επιδόματα αποτελούν το  4,6% των συνολικών κοινωνικών δαπανών, όταν στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 8,3%.

Την ίδια χρονιά η μέση δαπάνη για κοινωνική προστασία ανά κάτοικο στην Ελλάδα ήταν 4.649 Ευρώ, ενώ στην ΕΕ ανήλθε στα 9.883 Ευρώ.

Μικρότερη δηλαδή από το 50 % από το μέσο όρο της ΕΕ.

Είναι φανερό ότι η στήριξη της Οικογένειας βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Όμως χωρίς τη σοβαρή ενίσχυση της Οικογένειας και χωρίς τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την Οικογένεια και το παιδί , το Δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης έχουν τεράστια απόσταση από τις πολιτικές που εφαρμόζει.

Όμως οι μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όπως το Δημογραφικό, δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά με σοβαρό, συνεκτικό μακρόπνοο σχέδιο και πρωτίστως η ελληνική οικογένεια δεν επιβιώνει με ψίχουλα.

Όσο για τη δεύτερη από το τέλος θέση, πριν από την Βουλγαρία, που καταλαμβάνει πλέον η χώρα μας σταθερά σε όλους τους δείκτες που αποδεικνύουν τη συνεχή πορεία φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας,  αυτή είναι ο καθρέφτης των αποτελεσμάτων της πενταετούς διακυβέρνησης της χώρας από τον κύριο Μητσοτάκη