Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη διοίκηση του Δήμου

Σκληρή κριτική στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2020-2023.

Χαρακτήρισε τη θητεία Ζέρβα όχι απλώς μια χαμένη τετραετία για την πόλη αλλά μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη Θεσσαλονίκη. Ενώ ο κ. Ζέρβας ήταν αυτός που χαρακτήριζε τη διοίκηση Μπουτάρη ως χαμένη δεκαετία για την Θεσσαλονίκη, έρχεται τώρα να καταθέσει ως πρόταση το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού της προηγούμενης διοίκησης, αυτό δηλαδή που ο ίδιος ο νυν δήμαρχος ακύρωνε σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ξεκαθάρισε πως είναι αξιοσημείωτη η συμβολή της υπηρεσίας του Δήμου στην κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει την ανεπάρκεια της διοίκησης και έλλειψη οράματος.

Έκανε λόγο για ένα ευχολόγιο που αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες το οποίο μάλιστα παραπέμπει σε επόμενο στάδιο για την εξειδίκευσή τους και τόνισε πως μετά την εξειδίκευση- άγνωστο το πότε θα γίνει αυτή- θα πρέπει να ακολουθήσει και η υλοποίηση!

«Η διοίκηση Ζέρβα κουβαλά πολλές αντιφάσεις» , τόνισε και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ενώ υπογραμμίζεται πόσο επιβαρυντική είναι η μετακίνηση με αυτοκίνητο στο κέντρο για τη δημόσια υγεία και για την κυκλοφορία , την ίδια ώρα ο δήμαρχος μετατρέπει την Πλατεία Ελευθερίας ξανά σε πάρκινγκ προσκαλώντας ουσιαστικά περισσότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. «Όλα τα σημαντικά  προγράμματα που καταθέτει η διοίκηση στο δημοτικό συμβούλιο, τα αντιμετωπίζει ως αγγαρεία» δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου και οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν κάτι να περιμένουν.

Αναφέρθηκε στους εργαζόμενους του Δήμου που στην πλειοψηφία τους- όπως ανέφερε η διοίκηση του Δήμου-  ανήκουν στην ηλικία άνω των 50 ετών , το οποίο σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι διαρκώς θα μειώνονται, την ώρα που ήδη σήμερα ένα μεγάλο μέρος του έργου των δημοτικών υπηρεσιών επιτελείται από συμβασιούχους. Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν διεκδικεί περισσότερο προσωπικό γιατί προφανώς σκοπεύει να εκχωρήσει μεγάλο μέρος του έργου του Δήμου σε ιδιώτες δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου τονίζοντας πως "θα δώσουμε μεγάλο αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών". Ακόμη χαρακτήρισε άστοχη και απαράδεκτη την υποτιμητική αναφορά σε σχέση με το επίπεδο των εργαζόμενων στο Δήμο την ώρα που εργάζονται με επιμονή και συνέπεια καθημερινά.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί έκανε ακόμη λόγο για ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του Δήμου και ανυπαρξία του στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της φροντίδας, της περίθαλψης, των ΑμεΑ, και της άθλησης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της σχολικής στέγης κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες σε πολλά σχολεία.