Στην κινητοποίηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έξω από το Υπουργείο Εργασίας βρέθηκε σήμερα η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν βρέφη και νήπια μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ προχώρησαν σήμερα σε κινητοποίηση στο πλαίσιο Πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών- Παιδικών σταθμών, για τα απλήρωτα χρήματα, εδώ και πέντε μήνες, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η τομεάρχης κοινωνικής συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόσφατα Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα αλλά παρά τι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα.

Η κυβέρνηση με την αδιαφορία και την ασυνέπειά της δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σταθμών και στις οικογένειες των παιδιών.

Οι ευθύνες της είναι μεγάλες.

Από τη μια ιδρύει υπουργείο οικογένειας και κοινωνικής συνοχής για τη στήριξη της οικογένειας και από την άλλη αδιαφορεί για την ομαλή λειτουργία ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για τις οικογένειες και για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.