Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), Βούλα Πατουλίδου, στα γραφεία του Οργανισμού.

Η κ. Νοτοπούλου ενημερώθηκε για τις σημαντικές δράσεις και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού στη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα, καθώς και τις πρωτότυπες καμπάνιες προώθησης και προβολής που ξεκίνησαν να υλοποιούνται.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η κομβική συμμετοχή του ΟΤΘ στην ενδυνάμωση του τουριστικού brand name της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο της πανδημίας, με την υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και τη συμμετοχή του σε διεθνείς, ψηφιακές εκθέσεις και φόρα, καθώς και η πρόσφατη επιτυχία του να αποτελέσει μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ).

Με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών από όλο των κόσμο και να υπενθυμίσει τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην τουριστική αγορά της περιοχής, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί στον τουριστικό χάρτη η Θεσσαλονίκη, και την καθοριστική συμβολή του ΟΤΘ σε αυτό.

Συμφώνησαν «πως από τη Θεσσαλονίκη αρχίζουν όλα», στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Θεσσαλονίκης για ανάδειξη της σε προορισμό ‘city break’, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής, που μπορούν να συνθέσουν ένα τουριστικό προϊόν επισκέψιμο όλο το χρόνο.