Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης- την οποία η δημοτική παράταξη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ είχε ήδη ζητήσει από το Σάββατο με επίσημο αίτημα προς τον Πρόεδρο του ΔΣ- γίνεται σήμερα υπό εξαιρετικά δυσοίωνες συνθήκες για τη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της τόνισε η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Δυστυχώς οι συναντήσεις του Δημάρχου την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν εξασφάλισαν -εκ του αποτελέσματος- την παραμικρή στήριξη και αρωγή στα προβλήματα της πόλης».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απαξιώνει πλήρως την Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, τους επαγγελματίες, ακόμη και τους ψηφοφόρους της. «Ζούμε το θάνατο του εμποράκου», είπε και τόνισε πως «Κανένας δεν ήρθε στην Θεσσαλονίκη να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες, να τους ακούσει. Τα γαλάζια στελέχη αρκέστηκαν να δώσουν απαντήσεις στον κόσμο της πόλης, από τα τηλε παράθυρα»!

«Η ανοχή και η υπομονή της κοινωνίας εξαντλήθηκαν» υπογράμμισε σε έντονο ύφος συμπληρώνοντας πως «προσήλθαμε με πνεύμα συνεννόησης  και με προτάσεις, όταν η χώρα βρέθηκε ενώπιον μιας πρωτοφανούς απειλής, σεβόμενοι τη δημόσια υγεία και τους επιστήμονες. Προειδοποιούσαμε, όταν η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική υποδέχτηκαν κάτι λίγους τουρίστες με παιδαριώδη υγειονομικά μέτρα και εσείς λέγατε πως η Θεσσαλονίκη νίκησε τον κορονοϊό στις τηλεοπτικές εκπομπές και λίγες μέρες μετά ζήσαμε το ματωμένο γάμο.

Ζητήσαμε ιδιαίτερα μέτρα στήριξης, σεβόμενοι των αγώνα των γιατρών και των υγειονομικών του ΕΣΥ, όταν ακυρώθηκε η ΔΕΘ, αλλά και τότε δεν πάρθηκε κανένα οικονομικό αντίμετρο για την τοπική οικονομία»

Ούτε ένα ευρώ

 

Ούτε ένα ευρώ για τα μάτια του κόσμου δεν ήρθε στους ξενοδόχους  στους εστιάτορες της πόλης, ούτε ένα ευρώ για τους επαγγελματίες του κέντρου, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες κάθε κλάδου και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση υπογράμμισε η Κ. Νοτοπούλου.

Πέντε μήνες κλειστά μαγαζιά

«Για τα ολέθρια λάθη της κυβέρνησης, η Θεσσαλονίκη τέθηκε σε σκληρότερους περιορισμούς πρώτη στην Ελλάδα, τινάζοντας στον αέρα την τοπική μας οικονομία. Σεβάστηκε η αγορά τα μέτρα γιατί μετρούσαμε νεκρούς και διασωληνωμενους, το σεβάστηκε η πόλη όταν γνωστοί και φίλοι, συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, πάλευαν από την αρρώστια. Από σεβασμό και αλληλεγγύη. Και τώρα, πέντε μήνες μετά, με τα μαγαζιά κλειστά, τα πάγια να τρέχουν και τους επαγγελματίες σε απόγνωση».

Η ανικανότητα της κυβέρνησης οδηγεί την πόλη στο γκρεμό ενώ συνεχίζει να αδιαφορεί για τα επιπλέον έξοδα των επιχειρηματιών στα οποία τους οδήγησε, τις επιπλέον προμήθειες, το νέο εμπόρευμα, την επαναφορά του προσωπικού τους από την αναστολή, τις απολυμάνσεις των καταστημάτων και κυρίως την προσδοκία της επαναφοράς ανέφερε η Κ. Νοτοπούλου. 

Δεν επαιτούμε, απαιτούμε για τη Θεσσαλονίκη.

Η Επικεφαλής της παράταξης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ πρότεινε να συμφωνηθεί μέσα από τη σημερινή συνεδρίαση ένα πλαίσιο αντίμετρων, προτεινόμενο από τους φορείς του εμπορικού κόσμου, το οποίο θα απαιτηθεί από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο.

Άμεση και ουσιαστική αποζημίωση γενναία μη επιστρεπτέα ρευστότητα.

 

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης δεν μπορεί να αρκείται στα πεντοχίλιαρα που προτείνει ο κ. Τζιτζικώστας, ούτε στα διχίλιαρα του κ. Σταϊκούρα.

«Είναι πρόκληση να πετάς ξεροκόμματα σε επαγγελματίες με πορεία, επενδύσεις και προσωπικό στην πόλη και την ίδια ώρα το δημόσιο χρήμα να γίνεται λίστες, σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και τα μεγάλα έργα να γίνονται δωράκια σε εκλεκτούς» τόνισε.

Δε θα επιτρέψουμε στους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη και στην παρέα του να διαλύσουν την αγορά της πόλης.  Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τους επαγγελματίες, και μαζί τους να διαμορφώσει ένα σοβαρό πλαίσιο

οικονομικής στήριξης τους.

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της λάθη.