Τα αιτήματά τους κατέθεσαν για την  Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών,
Καφέ- Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης   κ. Φιλοκώστας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Επιτροπίδης, στη συνάντηση που είχαν, σήμερα εκτάκτως, με την Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή  Α΄ Θεσσαλονίκης,  Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Μετά τον πρωτοφανή αποκλεισμό του 60% των επιχειρηματιών του κλάδου τους, από το πρόσφατο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 330.000.000 €, για την επανεκκίνηση της εστίασης, όπως επίσης και από την έκτακτη επιχορήγηση των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές το μήνα Απρίλιο, αγωνιούν για την επιβίωσή τους και καλούν την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία και να δώσει λύση.

Μεταξύ των υπολοίπων προτάσεών τους, μάλιστα, οι επιχειρηματίες κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ, προκειμένου να συμπεριληφθεί το σύνολο του κλάδου τους.

Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος δήμου Παυλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης τόνισε την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι επιχειρήσεις εστίασης ειδικά στη Δυτική Θεσσαλονίκη καθώς πνίγονται από τις υποχρεώσεις ενώ παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή. 

Με τη σειρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κατ’ αρχήν την υιοθέτηση ενός στοχευμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου της εστίασης που να περιλαμβάνει την κάλυψη για όλα τα σταθερά κόστη των επιχειρήσεων, σύμφωνα και με τις τελευταίες αναθεωρήσεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για τις Κρατικές Ενισχύσεις. Επίσης, τη μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες, τη μείωση του ΦΠΑ στο 6%, αλλά και τη μείωση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε «Ο πλέον πληττόμενος κλάδος της εστίασης οδηγείται σε ολική καταστροφή με ευθύνη της κυβέρνησης. Εντείνουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας για να κρατήσουμε την εστίαση στη Θεσσαλονίκη ζωντανή. Οι προτάσεις του κόσμου της εστίασης να ακουστούν»