Η αδιαφορία και η ανικανότητα της κυβέρνησης «κλείνουν το ναυάγιο της Ζακύνθου»
Τί έκανε τόσον καιρό η περίφημη επιτροπή;

Αναστάτωση στους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τους κατοίκους της Ζακύνθου, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου προκαλεί η απόφαση για «λουκέτο» στην παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Πέρασαν 15 μήνες από όταν ο κ. Κικίλιας δήλωνε με στόμφο από το βήμα της Βουλής ότι έχει γίνει προσεκτική μελέτη και θα πραγματοποιηθούν έγκαιρες παρεμβάσεις για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες του δεύτερου πιο φωτογραφισμένου προορισμού στην Ελλάδα!

Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί καμιά από τις ειδικές μελέτες που εκπονήθηκαν προ τριετίας για αυτό το σκοπό, αλλά ούτε και προγραμματίστηκε κάποια παρέμβαση με αποτέλεσμα την απόφαση του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) να απαγορευτεί η πρόσβαση στην παραλία του Ναυαγίου λόγω διάβρωσης στα περιμετριικά πρανή.

Μια απαγόρευση που έρχεται ως ιδιαίτερα αυστηρό αλλά κρίσιμα αναγκαίο μέτρο.

Στην πραγματικότητα, ως αποτέλεσμα της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ανικανότητας της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού να διαχειριστεί με υπευθυνότητα και συγκεκριμένο σχέδιο την περιοχή.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για όλες τις φορές που με αγωνία καταγγέλλαμε την αμέλεια και ανεπάρκεια του Υπ. Τουρισμού και των πρόθυμων συνοδοιπόρων του, αλλά και το διακοσμητικό ρόλο της διαβόητης Επιτροπής που σύστησαν, υποτίθεται για να επιταχυνθούν οι απαραίτητες ενέργειες «διαχείρισης» του Ναυαγίου.

Όταν τονίζαμε μετ’ επιτάσεως πως το αρμόδιο Υπουργείο και η διαβόητη Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου, ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την ασφαλή και βιώσιμη διαχείριση της παραλίας.

Όταν καταγγέλλαμε πως το μόνο τους ενδιαφέρον έγκειται στις απευθείας αναθέσεις της αμφιλεγόμενης συντήρησης του σκαριού, καθώς και στην υφαρπαγή του, εξίσου επικίνδυνου και εγκαταλελειμμένου, πλατώματος θέασης του Ναυαγίου, τη διάνοιξη ενός παράτυπου «δρόμου διαφυγής» από και προς αυτό, και τη διαφαινόμενη οικοπεδοποίηση της περιοχής.

Και κυρίως όταν, εξαιτίας της ανεπάρκειάς τους ζητούσαμε να εγκαταλείψουν την καταστροφική τους προσπάθεια «σωτηρίας» του Ναυαγίου και της Ζακύνθου πριν να είναι πολύ αργά!