Άρθρο μου στη Metrosport 18.5.2023

https://www.metrosport.gr/notopoyloy-mazi-tha-kataferoyme-na-feroyme-ti-dikaiosyni-pantoy-kai-tin-aisiodoxia-stis-kardies-mas-774592

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κουβαλώντας από τη μια τα βάρη της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και από την άλλη της λεηλασίας που υπέστη τέσσερα χρόνια τώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από τις πιο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον μας. Για την ίδια μας τη ζωή.

 
 

Η καθημερινότητα των πολιτών έχει γίνει αβίωτη με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Το δίλημμα των εκλογών της 21ηςΜαίου είναι σαφές: Αν αντέχουμε να συνεχίσει να ορίζει το μέλλον μας και τη ζωή μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή η κυβέρνηση των 9,5 δις απευθείας αναθέσεων, η κυβέρνηση των Πάτσηδων και των Στάσηδων, η κυβέρνηση των υποκλοπών. Η κυβέρνηση που ενώ οι πολίτες υποφέρουν και δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους επιχειρεί να τους ξεγελάσει, υποτιμά την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους μοιράζοντας κουπόνια. Η κυβέρνηση που επιχειρεί να εξαγοράσει την ψήφο των νέων με 150 ευρώ γιατί τόσο κοστολογεί τα όνειρα της νέας γενιάς. Αν αντέχει η χώρα έναν πρωθυπουργό που δεν γνωρίζει και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τίποτα τέσσερα χρόνια τώρα!

 Κάθε πολίτης ζει τη δική του δύσκολη καθημερινότητα και με βάση αυτή θα αποφασίσει. Βιώνουμε καθημερινά αδικία και την αδικία δεν την αντέχει και δεν την ανέχεται κανείς. Ούτε ο αριστερός, ούτε ο δεξιός, ούτε ο κεντρώος. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδείχτηκε όχι μόνο ανεπαρκής να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα του τόπου, αποδείχτηκε αδιάφορη και ανάλγητη μπροστά στο δράμα που ζει ο ελληνικός λαός.

Η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια μου μαστίζει την ελληνική κοινωνία δεν ήταν νομοτέλεια. Ήταν μια πολιτική επιλογή της ΝΔ. Επέλεξε να στηρίξει συγκεκριμένα ισχυρά συμφέροντα την ώρα που οι πολίτες έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη. Την ώρα που ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να καταναλώσει κοτόπουλο, κρέας και ψάρι λόγω της φτώχειας. Που βλέπει το μισθό του να εξανεμίζεται στις 15 μέρες.

Όσο και αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση, οι πολίτες γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι πληρώνουν τις πιο επώδυνες συνέπειες της κρίσης από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο πολίτη την ώρα που ολιγοπωλιακά συμφέροντα κερδοσκοπούν.

Οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανέχονται οι ισχυροί να γίνονται ισχυρότεροι, οι μεσαίοι να γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι. Διότι αυτό ζουμε τέσσερα χρόνια τώρα.

Ως εδώ!

Ως εδώ με την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη, με την αδικία, την αδιαφορία, την αλαζονεία.

Οι εκλογές της 21ης Μάϊου κρίνουν πως θα ζήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά και την προοπτική μας για το μέλλον.

Είναι οι εκλογές που είτε θα δώσουν αυτή την προοπτική είτε θα δώσουν επιταγή σε αυτούς που λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία να συνεχίσουν το έγκλημα εναντίον της.

Είναι σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να κατακτήσει την πρώτη θέση γιατί μόνο έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά στην προοπτική μιας κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, που θα φέρει την αλλαγή στη ζωή μας.

Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ψηφίζουμε :

• για αύξηση μισθών,

• μείωση τιμών,

• ρύθμιση χρεών και

• για ένα δίκαιο αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Μαζί δίνουμε και αυτή τη μάχη.

Μαζί θα τα καταφέρουμε να φέρουμε τη Δικαιοσύνη Παντού και την αισιοδοξία στις καρδιές μας.