Στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και στα πολλαπλά μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες με την αποχή τους αναφέρθηκε η βουλεύτρια ‘Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στα στα Παραπολιτικά 90,1 και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Χαρακτήρισε συνολικά αρνητικό το αποτέλεσμα εξαιτίας της αποχής καθώς όπως είπε οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις, στο πολιτικό σύστημα εν γένει. «Ήταν συγκλονιστικά μεγάλη η αποχή και αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Ειδικά εμάς στην αριστερά που πιστεύουμε στη συμμετοχή. Πρέπει να δούμε πως θα αναστραφεί αυτό ειδικά την ώρα που καταγράφεται άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας. Όταν υπάρχει εξαθλίωση, κοινωνικός αποκλεισμός, όταν καλλιεργείται μισαλλοδοξία και εθνικισμός με ευθύνη και της κυβέρνησης τότε υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς» ανέφερε.

Ο κατακερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων δεν οδηγεί σε κυβερνησιμότητα

Οι πολίτες τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνουν ένα αδιέξοδο από τις πολιτικές Κ. Μητσοτάκη.  «Αλίμονο αν ο προοδευτικός κόσμος και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν λάβουμε στα σοβαρά το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες το οποίο είναι ότι ο κατακερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων δεν οδηγεί σε κυβερνησιμότητα. Πιθανά οδήγησε και στην αποχή. Από την άλλη μεριά αντέξαμε, επιβιώσαμε. Δεν το είχαμε δεδομένο. Από την άλλη υπάρχει μια τεράστια απώλεια ψήφων από τη ΝΔ και από αυτήν δεν απορρόφησε ούτε ο Σύριζα ούτε το σύνολο του προοδευτικού χώρου. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Θα πρέπει να γίνει αποτίμηση όταν και αν συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματός μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει πιο θεσμικά ακόμη και πιο δημοκρατικά και δημιουργικά

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος η Κ. Νοτοπούλου σχολίασε:

Θα πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα όργανα, τα εκλεγμένα από τη βάση. Να γίνει συζήτηση Είμαστε πολιτικό κόμμα. Η κομματική λειτουργία είναι αυτονόητη. Περιμένουμε τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να γίνει η συζήτηση που εκκρεμεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει»

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας αναφέρθηκε ακόμη στον καθημερινό αγώνα που δίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

«Όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που δεν έχουμε σηκώσει απέναντι στη ΝΔ με όλη μας την ψυχή και την καρδιά ανεξάρτητα με τη συζήτηση που διεξάγεται για τα εσωκομματικά. Τον αγώνα τον δώσαμε όλοι μαζί».

Για τα εσωκομματικά απάντησε:

«Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω αυτή τη συζήτηση εδώ, άρα να μην δώσω απαντήσεις στο ερώτημά σας γιατί από θέση αρχής τοποθετούμαι πάντα και μόνο στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Στους συντρόφους και συντρόφισσές μου»

Αναφορικά με την απόλυση του κ. Θεοχαρόπουλου ανέφερε πως αυτή η απόφαση θα πρέπει να ανακληθεί. Να ανοίξει συνολικά η συζήτηση των επαγγελματικών στελεχών και συνεργατών του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επανέλαβε πως η ενότητα του προοδευτικού χώρου με ρεαλισμό με αυτοπεποίθηση είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πάντα παρών και εγγυητής της ενότητας του προοδευτικού χώρου

Σε ερώτηση για το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο διάλογο για τη συμπόρευση της κεντροαριστεράς η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πάντα παρών, καταλύτης για τις εξελίξεις και εγγυητής της ενότητας του προοδευτικού χώρου. Η πρωτοβουλία που ανέλαβε και τις προηγούμενες ημέρες με ένα κορυφαίο γεγονός, το πρώτο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα μαζί με το ίδρυμα Ζαεφ με αφορμή την επέτειο από τη συμφωνία των Πρεσπών και συμμετοχή με κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ανοίγει τη συζήτηση για την ενότητα του προοδευτικού χώρου σε όλη την Ευρώπη».

«Πιστεύω ακράδαντα πως απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά είναι η συλλογικότητα , το Μαζί» τόνισε.

«Μόνο το Μαζί μπορεί να μας βγάλει μπροστά».