Αλγεινή εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Υπουργός Τουρισμού τους ανθρώπους του κλάδου, προκαλούν όσα διαρρέουν σχετικά με τη σύσκεψη που είχε με ξενοδόχους στο πλαίσιο της ΔΕΘ και αποκαλύπτονται σε  δημοσίευμα του https://money-tourism.gr/apokleistiko-protofanis-epithesi-ypoyrgoy-toyrismoy-v-kikilia-stoys-xenodochoys/

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη ενώσεων ξενοδόχων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο κ.Κικίλιας προέβη σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον τους αφού του χαλάνε το αφήγημα περί success story στον Τουρισμό.

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι οι δύο ή τρεις μήνες υψηλής τουριστικής κίνησης στους δημοφιλείς προορισμούς δεν μπορεί να είναι ενδεικτικοί της πραγματικής κατάστασης και έχουμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, στην επαρχία και ακόμη περισσότερο στον ορεινό όγκο.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται στην «εντατική» οι επαγγελματίες σε απόγνωση αλλά το μόνο που απασχολεί τον κ. Κικίλια και την ανέμελη κυβέρνηση είναι να μην τους χαλάνε το αφήγημα.