Για καταιγισμό νομοσχεδίων  από την κυβέρνηση της ΝΔ που παραβιάζουν το Σύνταγμα έκανε λόγο μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ η Τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε  στην παραβίαση του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση της ΝΔ, επεσήμανε πως η ΝΔ «ξεχνά» το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου, ξεχνά το Predator και εξέφρασε αγωνία  λέγοντας: «απομακρυνόμαστε διαρκώς από τις αξίες και εκείνο το ιδεολογικό φορτίο της μεταπολίτευσης και αυτό οδήγησε και στη χρεοκοπία και στις πολλαπλές κρίσεις».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε ακόμη πως θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αφουγκραστεί τη μεγάλη αγωνία των πολιτών για εναλλακτική διεξοδο, να υπάρξει ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων πάνω σε προγραμματικές θέσεις και στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σε ότι αφορά στο κρίσιμο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, δήλωσε πως αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο και για την κοινωνική συγκυρία καταργεί στην πραγματικότητα τα προγράμματα πρόληψης και παραβιάζει εντελώς κάθε επιστημονικό δεδομένο ή επίτευγμα ή καλό παράδειγμα τα οποία μάλιστα τα υιοθετούσαν στο εξωτερικό.

Καταργεί τη θεραπευτική κοινότητα τόνισε και δεν απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Επιπλέον ανέφερε, καταργεί τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και των χρηστών των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας ή απεξάρτησης, των οικογενειών και των επιστημόνων που αποτελούν απαραίτητο στοιχείο για μια πετυχημένη παρέμβαση στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Η κυβέρνηση, τόνισε, αντί να στηρίξει τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, να κάνει προσλήψεις, να στηρίξει περισσότερο την τομεοποίηση να παρει περισσότερο προσωπικό, να δώσει πόρους στις αυξανόμενες ανάγκες απαντά με ιδιωτικοποίηση.