Το «Επιτελικό κράτος» του Κ. Μητσοτάκη φαίνεται να λειτουργεί με παρακρατικές πρακτικές. Ποιος είναι ο «μεγάλος; Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις»

RSE9p4umgoE

Για εγκληματική πολιτική σε δύσκολους καιρούς έκανε λόγο η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στο ΚΟΝΤΡΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης της ΝΔ που έχουν ως αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους τονίζοντας πως μετράμε « δύο χρόνια αποτυχίας της διακυβέρνησης της ΝΔ. Αποτυχίας στην διαχείριση της πανδημίας, στον τουρισμό, στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στο προσφυγικό».

Εξέφρασε έντονη ανησυχία για την φετινή τουριστική σεζόν, καθώς διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και μη εγγυημένες αρα τα έσοδα μηδενικά, ενώ η εξέλιξη της πανδημίας από τη μια και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών από την άλλη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

«Η πολύ μεγάλη κρίση που περνά ο ελληνικός τουρισμός επηρεάζει την ελληνική οικονομία,  αφήνει τραύματα, συμπαρασύρει την οικονομία σε ύφεση και εκτινάσσει την ανεργία» τόνισε και αναφέρθηκε στις προβλέψεις των επιστημονικών φορέων και επιμελητηρίων που κάνουν λόγο για έσοδα 6,3 δις για φέτος, πολύ πιο κάτω από τις προβλέψεις του πρωθυπουργού».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε πως ο τουρισμός είναι κυρίως θέμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, όμως η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της δεν κατάφερε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών καθώς εχει αποδειχθεί αναξιόπιστη.

«Οι μόνοι που κάνουν τουρισμό είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του και μάλιστα ανέμελα και ανερυθρίαστα» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα με ρευστότητα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς αποτελεί ζήτημα επιβίωσης.

Για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας Των Συντακτών, η Κ.Νοτοπούλου δήλωσε πως τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα της πολιτικής προστασίας που θεσμοθετούν τους κανόνες και καλούν τους πολίτες να τους εφαρμόσουν είναι τα ίδια που στην πράξη φαίνεται να μην τους τηρούν και μάλιστα με μεθόδους παρακράτους. Το «Επιτελικό κράτος» του Κ. Μητσοτάκη φαίνεται να λειτουργεί με παρακρατικές πρακτικές. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις.

Ακόμη άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην πανδημία υπογραμμίζοντας πως τα κυβερνητικά στελέχη απέτυχαν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν και με τα διαρκή αντιφατικά μηνύματα μετέτρεψαν τους διστακτικούς σε αρνητές!

«Η κυβέρνηση αντί για πειθώ, επιστράτευσε απειλές, εκφοβισμό, διχασμό και το έσχατο μέσο της δωροδοκίας, καθώς δεν αντιλαμβάνεται πως οι πραγματικές αξίες σε αυτή τη ζωή δεν αγοράζονται. Το εμβόλιο δεν είναι ένα μέσο στο επικοινωνιακό της αφήγημα για δήθεν επιτυχία. Το εμβόλιο είναι προστασία της δικής μας ζωής και του διπλανού μας» υπογράμμισε.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης άσκησε τέλος έντονη κριτική για την εμμονική όπως την χαρακτήρισε στάση της κυβέρνησης να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας και μάλιστα την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είμαστε ήδη στην αρχή του 4ου κύματος και τα κρούσματα εκτινάσσονται και να ανακοινώνει ο πρωθυπουργός πως θα συρρικνώσει τα περιφερειακά νοσοκομεία! 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο: