Κατά φαντασίαν Υπουργός ο κ. Θεοχάρης. Ο Κ. Μητσοτάκης παίζει στα ζάρια το μέλλον της χώρας

BQD2BHoagsY

Κατά φαντασίαν Υπουργό χαρακτήρισε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τον κ.Θεοχάρη, σε συνέντευξή της στο Zarpa radio Χανίων.

Η βουλευτής άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία, οι οποίοι έχουν συνέπειες στην οικονομία της χώρας.

Το lockdown στην Μύκονο  και το πως φτάσαμε σήμερα σε αυτή την κατάσταση εν μέσω τουριστικής περιόδου, τουριστικοί προορισμοί να απειλούνται με τοπικά Lockdown δεν ήταν νομοτέλεια, τόνισε η Κ. Νοτοπούλου, αλλά είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τον πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας, τον τουρισμό για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τις εμμονές της» τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά την στάση της κυβέρνησης να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, να μην επιτάσσει τις ΜΕΘ σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, να μην συνταγογραφεί τα τεστ με αποτέλεσμα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που βλέπουμε σήμερα στην Μύκονο.

Σχετικά με το lockdown στην Μύκονο, η τομεάρχης τουρισμού σχολίασε πως την ώρα που οι ξένοι ταξιδιώτες εγκαταλείπουν το νησί κατά εκατοντάδες, την ώρα που οι επαγγελματίες μιλούν για χιλιάδες ακυρώσεις, ο Υπουργός τουρισμού αποδεικνύει γι’ ακόμη μια φορά πως δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Χαρακτήρισε μνημειώδη την ελαφρότητα του Υπουργού Τουρισμού που πριν λίγες μέρες υποστήριζε πως η θωράκιση της Ελλάδας απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα θα γίνει η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα, ενώ το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με τις πρακτικές της είναι να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό.

Η τομεάρχης Τουρισμού επανέλαβε ακόμη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άμεση στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς η όποια στήριξη δόθηκε είναι ανεπαρκής.

«Η κυβέρνηση έκανε μια στρατηγική επιλογή» τόνισε «να περάσει την όποια ρευστότητα μέσω των τραπεζών ενώ γνώριζε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση. Αντί να δώσει απευθείας ρευστότητα επέλεξε να στηρίξει τις τράπεζες».

 Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: