Άρθρο μου στο Thessnews. 

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του κόμματός μας Αλέξης Τσίπρας θέτει με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το αίτημα για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη διενέργεια εκλογών.  

Η κακοκαιρία «Ελπίς» που έπληξε την χώρα τις τελευταίες ημέρες αποκάλυψε όλες τις ανεπάρκειες και την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Χιλιάδες πολίτες εγκλωβισμένοι σε βασικούς οδικούς άξονες, εκατοντάδες επιβάτες αμαξοστοιχιών στον σταθμό της Οινόης, πολύωρες διακοπές στην παροχή ρεύματος, ασθενείς της μονάδας covidστο Νοσοκομείο «Σωτηρία» έμειναν χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νηστικοί.

Το πολυθρύλητο Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε ανύπαρκτο, μια επικοινωνιακή φούσκα η οποία έσκασε σε μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί πολλές ημέρες πριν και συνεπώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αιφνιδιάστηκε. Τις προηγούμενες ημέρες όλοι ήταν ανύπαρκτοι: η Κυβέρνηση, η Πολιτική Προστασία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που ενεπλάκησαν στην κρίση.

Το απόλυτο τίποτα που μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκε στο απόλυτο χάος. Αφήνοντας τους πολίτες μόνους τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και την δυσχερή κατάσταση.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη, ο οποίος για ημέρες ήταν άφαντος που η μόνη του παρέμβαση τα κρίσιμα 24ωρα ήταν σε ρόλο μεσάζοντα «εξωδικαστικού συμβιβασμού» μεταξύ της «Αττικής Οδού» και των εγκλωβισμένων οδηγών και επιβατών.

Και όταν την Τετάρτη συγκλήθηκετο υπουργικό συμβούλιο, μοιράσανε ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους. Μια προσχηματική συγνώμη κι αυτό ήταν.

Είναι η ίδια ανεπάρκεια που επέδειξε η κυβέρνηση και στην διαχείριση άλλων κρίσιμων ζητημάτων όπως η αντιμετώπιση του covid 19. Δεν εκμεταλλεύτηκε τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των διαδοχικών κυμάτων για να ενισχύσει το ΕΣΥ, αντί να το θωρακίσει το οδηγεί στην διάλυση με την συγχώνευση Νοσοκομείων και κλινικών αφήνοντας την περιφέρεια της χώρας ανοχύρωτη υγειονομικά, covidοποίησε τα δημόσια νοσοκομεία παραδίδοντας την λοιπή νοσηρότητα στον «καθαρό» από covidιδιωτικό τομέα, αρνείται μέχρι και σήμερα την συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ και ελέγχων, αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά σχολική αίθουσα εν μέσω πανδημίας, ανήγγειλε κάθε φορά το τέλος της πανδημίας, δεν πήρε μέτρα βελτίωσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απέτυχε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, και άλλα πολλά.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις υψηλότερες θέσεις σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, καταγράφονται θλιβερά ρεκόρ ημερήσιων θανάτων συμπολιτών μας από covid 19,όπως οι 115 θάνατοι που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 26/01, ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘενώ για την λοιπή νοσηρότητα οι πολίτες, τουλάχιστον οι έχοντες, κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.

Το περασμένο καλοκαίρι, κάηκαν τόσες δασικές εκτάσεις όσες είχαν καεί τις τελευταίες δεκαετίες συνολικά. Και εκεί αποκαλύφθηκε η διαχειριστική τους ανεπάρκεια.

Όμως, και για το κύμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προφυλάξει το εισόδημα της μέσης οικογένειας. Διατηρεί καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις και δεν παίρνει κανένα μέτρο ανακούφισης των πολιτών που βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται από τους φουσκωμένους λογαριασμούς θέρμανσης, ρεύματος και στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.

Κατά τα άλλα βαυκαλίζονται ότι αποτελούν κυβέρνηση των αρίστων και ότι δημιούργησαν επιτελικό κράτος. Μόνο που η «Ελπίς» απέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός».

Η ανικανότητα, η ανεπάρκεια και οι σκληρές νεοφιλελεύθερες εμμονές τους έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο μίγμα για την κοινωνία, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών βάλλεται είτε λόγω της ανικανότητάς τους είτε λόγω των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεών τους. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη και γι αυτό η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και η διενέργεια εκλογών είναι η μόνη λύση για να μπορέσει η κοινωνία να απεγκλωβιστεί από την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Με την πρόταση δυσπιστίαςζητάμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προσφυγή στην λαϊκή ετυνηγορία.Για να φύγει η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων και του επιτελικού μπάχαλου. Για να προκύψει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη, τα δημόσια αγαθά όπως την υγεία, την παιδεία αλλά και την δημοκρατία στην χώρα.

https://www.thessnews.gr/apopseis-sunenteukseis/tragiki-apotychia-sti-diacheirisi/