Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ

Εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση χαρακτήρισε το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς «ΑΥΓΗΣ» η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Τόνισε πως η εξέλιξη αυτή δεν συζητήθηκε στα όργανα του κόμματος, δεν υπήρξε διαβούλευση με τους εργαζόμενους, δεν παρουσιάστηκε σχέδιο βιωσιμότητας.

«Θα έπρεπε να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα. Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Να παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση στα όργανα του κόμματος. Να γίνει διαβούλευση με εργαζόμενους και να δούμε το σχέδιο βιωσιμότητας. Σε κάθε πρόβλημα εμείς θα πρέπει να αναζητούμε τη λύση».

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις περί μαύρων ταμείων και διακίνησης μαύρου χρήματος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Κατερίνα Νοτοπούλου διευκρίνισε πως ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε.

«Δεν θα μπω σε ερμηνείες ανάρτησης του προέδρου. Ζητώ όμως ο πρόεδρος να έρθει να συζητήσουμε. Να μην υπάρχει καμία σκιά, να έρθουν όλα στο φως,  να είναι με διαφάνεια . Να είναι πεντακάθαρος και κρυστάλλινος ο λόγος μας γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σημαντική ευθύνη να λειτουργεί ως θεσμικό αντίβαρο απέναντι στην παντοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Απέναντι σε αυτή την ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και να εκπροσωπήσει τον ελληνικό λαό δίνοντας διέξοδο» ανέφερε.

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απαντήσουν στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Η Ράνια Σβίγκου, ο Πάνος Ρήγας, άνθρωποι που έχουν διατελέσει γραμματείς του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν έχει καμία σχέση με μαύρο χρήμα. Πως έχουμε φτάσει από εκεί που εκεί που η ΝΔ χρωστάει 500 εκ ευρώ στις τράπεζες, έχει διπλασιάσει επι Κ. Μητσοτάκη το χρέος της. Εμείς έχουμε καταθέσει στη Βουλή τροπολογίες και σχέδια νόμου ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα το πως κάθε κόμμα ρυθμίζει τα δάνειά του, αν τα έχει ρυθμίσει. Η ΝΔ το απέρριψε αυτό. Πως φτάσαμε τώρα να συζητάμε ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια μου είναι ακατανόητο» τόνισε συμπληρώνοντας πως αυτή η συζήτηση ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επανέλαβε για ακόμη μια φορά την επιτακτική ανάγκη σύγκλισης των οργάνων του κόμματος καθώς δεν έχουν συνεδριάσει ούτε μετά τις εκλογές.

Υπολειτουργία των θεσμικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν συνεδρίασαν ούτε μετα τις πρόσφατες εκλογές για την αποτίμηση του αποτελέσματος και την εκ νέου χάραξη της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Εγώ και άλλοι σύντροφοι έχουμε ζητήσει επιτακτικά να αλλάξει. Να δοθούν απαντήσεις. Δεν θα βρείτε σε εμένα ερμηνείες όσων γράφονται στο διαδίκτυο ούτε αναρτήσεων ούτε τίποτα. Οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται στα όργανα του κόμματος. Υπάρχει υπολειτουργία των θεσμικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζω ότι είμαστε εκλεγμένοι σε αυτά τα όργανα από τη βάση του κόμματος. Όπως εκλεγμένος από τη βάση είναι και ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. Κάποιοι από εμάς είμαστε εκλεγμένοι και από τον ελληνικό λαό άρα θα πρέπει να συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα. Αναμένουμε ακόμη αυτή τη συνεδρίαση».

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ηχηρό και εξέφρασε έντονο προβληματισμό από το γεγονός ότι ο κόσμος βιώνει αδιέξοδα, υπάρχει κοινωνική εξαθλίωση, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά παρόλα αυτά η αποχή  ήταν συγκλονιστική.

«Το αποτέλεσμα πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του προοδευτικού αλλά και του πολιτικού κόσμου. Η συγκλονιστική αποχή που καταγράφηκε, δηλαδή οι πολίτες που υποφέρουν δεν βρίσκουν έκφραση πρέπει να μας προβληματίσει. Επίσης από τη συγκλονιστική κατάρρευση της ΝΔ δεν απορρόφησε ο προοδευτικός χώρος.  Το ζήτημα σήμερα είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Αυτό δεν το λένε μόνο τα πολιτικά στελέχη , το λέει όλη η κοινωνία».