Η κυβέρνηση δεν έχει καμία απάντηση και κανένα σχέδιο στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως η Υγεία, η Οικονομία και η Ασφάλεια δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α΄Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1.

«Η χώρα βιώνει μια ανείπωτη κρίση και μια μεγάλη τραγωδία, μετράμε 8 χιλιάδες νεκρούς και ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας. Χρειάζεται πολιτική, σχέδιο , στρατηγική» δήλωσε.

«Η κοινωνική καταστολή και η αστυνομία στα Πανεπιστήμια δεν είναι η απάντηση στην ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες» ανέφερε τονίζοντας πως έχει καταρρεύσει πλήρως το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για «τάξη και ασφάλεια».

Σε ότι αφορά στην διαχείριση της πανδημίας και στην επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στα σχολεία η κ. Νοτοπούλου δήλωσε:

«Τα self test θα έπρεπε να λειτουργούν μόνο επικουρικά γιατί έχουν μειωμένη ευαισθησία στην ανίχνευση του Covid19. Υπάρχουν επιπλέον διάφορα διαδικαστικά ζητήματα που έχουν αναδειχθεί. Η κυβέρνηση ξανα μιλάει για ατόμικη ευθύνη. Ατομική ευθύνη του μαθητή, του εργαζόμενου, του εμπόρου. Αλλα καμία ευθύνη για την κυβέρνηση να συνταγογραφήσει τα τεστ , να φροντίσει για ΜΕΘ. Όχι μόνο δεν έχουμε αύξηση ουσιαστική των ΜΕΘ αλλά εχουμε την κυνική παραδοχή κυβερνητικών στελεχών ότι περισσότερες ΜΕΘ θα ήταν πεταμένα λεφτά! Φοβάμαι όμως ότι «πετάχτηκαν» ανθρώπινες ζωές έξω από ΜΕΘ επειδή δεν διασωληνώθηκαν κανονικά, ή εγκαίρως. Το υγειονομικό προσωπικό κάνει καθημερινά αυτοθυσία αλλά η Πολιτεία δεν τους στηρίζει. Που είναι ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στην πρώτη γραμμή; Στον Τουρισμό; Στους εργαζόμενους στα super market στους ταχυμεταφορείς; Αντί να έχουμε ενίσχυση των ΜΜΜ στην Θεσσαλονίκη έχουμε φλαμπέ λεωφορεία».