Στην ανάγκη να χαραχτεί μια νέα στρατηγική για τον Τουρισμό, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, αναφέρθηκε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM 104,6.

Όπως τόνισε, η αγωνία του κόσμου του τουρισμού, επιχειρηματιών και εργαζομένων είναι τεράστια, καθώς φέτος, δεν ξεκινούν από το μηδέν αλλά από το μείον, με συσσωρευμένα χρέη.

«Σ’ έναν τομέα όπως ο Τουρισμός που έχει παραλύσει κυριολεκτικά λόγω της πανδημίας χρειάζεται νέα στρατηγική για την ασφαλή επανεκκίνηση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης στον προορισμό» υπογράμμισε η Κ. Νοτοπούλου.

Ο Τουρισμός  εξήγησε, έχει δεχθεί παγκοσμίως τεράστιο πλήγμα, και χρειάζεται καιρός για να ανακάμψουμε.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε:

«Δεν είναι Χριστούγεννα ούτε Πρωτοχρονιά για να πετάμε πυροτεχνήματα. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένα σχέδιο. Βλέπουμε μία λαθροχειρία από πλευράς του Πρωθυπουργού που δεν έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα να ανοίξει με ασφάλεια τον τουρισμό. Είναι μείζον ζήτημα για την οικονομία. Το υπουργείο Τουρισμού βγάζει ανακοινώσεις μεταφράζοντας εσφαλμένα το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού για να δημιουργεί εντυπώσεις. Άλλο το πιστοποιητικό εμβολιασμού άλλο το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό που προτείνει η ΕΕ. Είναι επίσης σημαντικό ότι  η Ε.Ε. έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αρνητικό τεστ κατά την έξοδο. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έτσι ώστε να προλάβουμε τις εστίες υπερμετάδοσης. Να ανοίξουμε με ασφάλεια, να διατηρήσουμε και την ασφάλεια του προορισμού. Ένα ισχυρό brand name, το να είσαι μία ασφαλής χώρα, προσελκύει πολύ περισσότερους τουρίστες και ταξιδιώτες που θα νιώσουν ασφαλείς για το ταξίδι τους»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε ακόμη στα λουκέτα που απειλούν χιλιάδες επιχειρήσεις στον Τουρισμό και την Εστίαση καθώς και στην δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές.

«Δυστυχώς η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε αφανισμό τις μικρο μεσαίες επιχειρήσεις, τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο» δήλωσε.

Αυτό που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται άμεσα είναι μείωση ιδιωτικού χρέους, ενίσχυση ρευστότητας ΜΗ επιστρεπτέα, ενώ η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί για την στήριξή τους, ούτε τα εγγυοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν. Αν βάλει λουκέτο στην πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων που οδηγείται η οικονομία» ; σχολίασε.

Σχετικά με το «Ολλανδικό τουριστικό πείραμα» στην Ελλάδα, η Τομεάρχης Τουρισμού τόνισε ότι ο Τουρισμός χρειάζεται σχέδιο, υπευθυνότητα και όχι πειράματα.