Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών.  Η κυβέρνηση στηρίζει τα καρτέλ

Στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, αντιθέτως τους κοροϊδεύει και την ίδια ώρα στηρίζει τα καρτέλ.

Συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, σχολίασε την άρνηση της κυβέρνησης να καταθέσουν κρίσιμοι μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή, αναφέρθηκε στο μπάζωμα αλλά και στο καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Να κλείσει ο αυτοκαταστροφικός κύκλος εσωστρέφειας στο ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η «κοινωνία βρίσκεται σε κρίση και το κόμμα μας βρίσκεται σε μια κρίση παρατεταμένη, διαρκείας. Η εικόνα που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τους τελευταίους μήνες δεν είναι μια καλή εικόνα. Αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά προβλήματα. Θεωρώ ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στέκεται στο πλευρό των πολιτών και να αναδεικνύει τα προβλήματα της κοινωνίας. Μπήκαμε σε ένα κύκλο εσωστρέφειας. Χθες, είχαμε μια δύσκολη και ειλικρινή συζήτηση επιτέλους μετά από καιρό. Η ειλικρίνεια λοιπόν και ο πρωτεύων στόχος του να πάμε ενωμένοι σε ένα Συνέδριο προφανώς εκ του αποτελέσματος επικράτησε και πάμε ενωμένοι να συζητήσουμε για το πώς θα τα καταφέρουμε.

Στη συνεδρίαση υπήρχε αγωνία όλων των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε αυτόν το διάλογο που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να κλείσει αυτός ο παρατεταμένος αυτοκαταστροφικός κύκλος εσωστρέφειας. Διότι όταν η κοινωνία υποφέρει, εμείς δεν μπορούμε να συζητάμε για τον εαυτό μας».

Αναφορικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε:

«προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ το να προεξοφλούμε λίγο πριν τις εκλογές μια ήττα στις ευρωεκλογές. Αντίθετα θα πρέπει όλοι μας να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ακριβώς για να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρώτα απο όλα η ηγεσία του κόμματος και φυσικά τα συλλογικά όργανα. Άρα, με αυτή την έννοια καταλαβαίνουμε όλοι πως το Συνέδριο που θα γίνει τις επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχουν αποφασιστικό ρόλο.

Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν – Εμπιστοσύνη υπάρχει

«Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Εμπιστοσύνη υπάρχει.

Όλοι κρινόμαστε στην πολιτική και ειδικά η ηγεσία αυτό το ρόλο έχει, παίρνει την ευθύνη της άποψης, καταθέτει πρόταση, πείθει τον κόσμο και προχωρά μαζί με τον κόσμο. Προσωπικά δεν φοβάμαι καθόλου τις αλλαγές.

Xθες μάλιστα η πρότασή μου ήταν στην κατεύθυνση του Προέδρου ότι από τη στιγμή που μπαίνουνε νέα πλαίσια, πάμε να συζητήσουμε σε Κεντρική Επιτροπή, σε συνέδριο επανίδρυσης. Αποφασίσαμε ότι συζητούμε στο πλαίσιο των προσυνεδριακών μας διαλόγου. Ένα κείμενο θέσεων έχει κυκλοφορήσει, έχουν γίνει συνεδριάσεις. Δεν πρέπει να πληγώσουμε άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε».

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαρροές από τη χθεσινή συνεδρίαση η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Δεν είμαι εδώ για να σχολιάζω, να επιβεβαιώνω ή να διαψεύδω διαρροές που γίνονται από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έδειξαν και στην Αθήνα τα αποτελέσματα και στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη πως η ενότητα του προοδευτικού χώρου μπορεί να φέρει ρήξεις στο καθεστώς Μητσοτάκη.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να το ακούσουμε. Προφανώς πρέπει να ακούσουμε το μήνυμα των ευρωεκλογών και να δούμε πού πάει ο προοδευτικός χώρος συνολικά, όταν η ακροδεξιά ανεβαίνει, σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας.