Για έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας έκανε λόγο η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο Open στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, επεσήμανε πως η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα έχει εξαντληθεί. Απαιτούνται μέτρα τώρα.

«Έχουμε δει πολλές φορές τον πρωθυπουργό να είναι αποφασισμένος να πατάξει την οπαδική βία, έχουμε δει να εξαγγέλονται τα ίδια μέτρα από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, του Μιχάλη Κατσούρη και τους χούλιγκαν που διέσχισαν τη μισή χώρα. Τα μέτρα που εξήγγειλε η ΝΔ είναι αυτά που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασελάκης»

-Ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας με κάμερες υψηλής ευκρίνειας (CCTV).

-Είσοδο στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση.

-Υποχρεωτική αρίθμηση θέσεων.

-Υποχρεωτική έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ασφαλείας και έλεγχος λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως πρέπει και οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πως αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. 

«Βλέπουμε μια έλλειψη πολιτικής βούλησης να οδηγήσει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς όλο το προηγούμενο διάστημα στη δικαιοσύνη» τόνισε. 

«Εγώ ακούω τους αστυνομικούς να λένε ότι κινδυνεύουν όταν πάνε να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας αυτή. Χρειάζεται πολιτική βούληση και να αντιμετωπιστούν και οι βαθύτερες αιτίας που γεννούν τη βία. Εδώ υπάρχουν μέτρα που εξαγγέλλονται και η ανομία έχει γίνει κανονικότητα από μια κυβέρνηση που το μόνο που έλεγε προεκλογικά ήταν η ασφάλεια του πολίτη».

 

Δείτε το video: