Οι νέοι καλούνται σήμερα να ζήσουν σε ασφυκτικές συνθήκες. Να περικόψουν τα όνειρα τους για να τα χωρέσουν σε μισθούς των 600€" Συνέντευξη στην ΕΡΤ 1.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Ανάλυσέ το» στην ΕΡΤ 1.

Στην εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στους νέους, στις ανησυχίες τους και τις προκλήσεις, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε ως το βασικό πρόβλημα που βιώνουν σήμερα οι νέοι, την ανασφάλεια, εξαιτίας της ανεργίας, της ακρίβειας, του εργασιακού Μεσαίωνα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Οι νέοι καλούνται σήμερα να ζήσουν σε ασφυκτικές συνθήκες. Να περικόψουν τα όνειρα τους για να τα χωρέσουν σε μισθούς των 600€. Βιώνουν ανασφάλεια, αγωνιούν για το πως θα ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες. Διακυβεύεται το δικαίωμα τους στην στέγη το να κάνουν οικογένεια, να ζήσουν τη ζωή τους όπως τη θέλουν. Οι μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί, τα ωράρια εξαντλητικά. Ποιο είναι το μέλλον και η προοπτική για έναν νέο άνθρωπο είτε είναι στα 17 και δίνει πανελλήνιες εξετάσεις και πέφτει στα «δίχτυα» των ελληνικών κολλεγίων και της ελληνικής κυβέρνησης με την ελάχιστη βάση εισαγωγής που πετά εκτός του Δημόσιου Πανεπιστημίου χιλιάδες υποψήφιους; Ποιο είναι το μέλλον για έναν 20χρονο που δουλεύει εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες; Ποιο είναι το μέλλον και ενός ανθρώπου πάνω από τα 35 που θέλει να κάνει οικογένεια και οι οικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν»; ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου, όσα βιώνουν και γεμίζουν αγωνία και ανασφάλεια τους νέους, όλους τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, είναι αυτά για τα οποία αγωνίζεται να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βασική έγνοια είναι το πως θα ζήσουν καλύτερα οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας. Οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον της χώρας. Είναι ο καταλύτης για την αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας. Έχουν άποψη και έχουν δίκιο.

Παρακολουθήστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της εκπομπής: