Τη Χερσόνησο και τα Μάλια επισκέφθηκε σήμερα η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τους βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τον Σπύρο Δανέλλλη μέλος του ΠΣ της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Δήμαρχο Χερσονήσου, καθώς και στελέχη της Ν.Ε.

Συνάντησαν τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Σέγκο στο Δημαρχείο με τον οποίο συζήτησαν για τα ανοιχτά ζητήματα του δήμου και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις οποίες ο Δήμος καλείται να αντεπεξέλθει με μειωμένους πόρους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν με τον Δήμαρχο Χερσονήσου τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες τον περασμένο Νοέμβριο.  Συνομίλησαν με τους κατοίκους και επαγγελματίες που δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική αποζημίωση.

Ελληνικός Τουρισμός σημαίνει ποιότητα και η ποιότητα υπηρεσιών προϋποθέτει υποδομές, όπως υπογράμμισαν από τη  δημοτική αρχή επιμένοντας στην ανάγκη για εκπόνηση σχεδίων πόλης, έργων υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στην ζωτικής σημασίας ενίσχυση του δήμου Χερσονήσου με προσωπικό και πόρους.

Με αφορμή και την σημερινή παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε:

« Ο τουρισμός έχει ένα πολύ ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, άμεσα ή έμμεσα. Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τον επηρεάζουν άμεσα και αναδιαμορφώνουν τις τουριστικές ανάγκες.  Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του επομένως, ως αναπόσπαστο κομμάτι της περιβαλλοντικής πολιτικής, αποτελεί μονόδρομο. Η Χερσόνησος πρέπει να στηριχθεί με πράσινες υποδομές και να συνδεθεί η ενδοχώρα και η παραγωγή της με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών για να θωρακίσει το τουριστικό της προϊόν με τα μέγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία».