Το κρισιμότερο ζήτημα που θα έπρεπε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο είναι η πανδημία και πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά.  Αναρωτιέται κανείς ακούγοντας τον κ. Ζέρβα, αν ζούμε στην ίδια πόλη.

Η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είναι απελπιστική. Τα νοσοκομεία καταρρέουν, διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν άνθρωποι άνθρωποι καθημερινά.

Είναι ακατανόητη η στόχευση των νέων μέτρων που ισχύουν από σήμερα.

Μέτρα αντιφατικά, ελλειμματικά, μέτρα που είναι μπρος πίσω. Ο κ. Μητσοτάκης, κηρύσσει από τη μία διαρκώς το τέλος της πανδημίας και από την άλλη, μιλάει για πανδημία ανεμβολίαστων που φέρνουν την καταστροφή στην οικονομία.

Η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό, από τον οποίο κόβει 820 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία!

Πως θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία;

Η κυβέρνηση έχει μαλώσει με τη λογική και την ίδια επιστήμη. Η ίδια κυβέρνηση έλεγε πως δεν υπάρχουν έρευνες που να λένε ότι ο κορονοΪός κολλάει στα λεωφορεία. Και δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ούτε και τωρα αναλαμβάνει καμία ευθύνη η κυβέρνηση.

Μεταθέτει τις ευθύνες στην εστίαση, στα κομμωτήρια, στα γήπεδα και στα γυμναστήρια και δεν αναλαμβάνει η ίδια καμία ευθύνη!

Δεν είδαμε επίταξη στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων. Μέρες ολόκληρες αναμένουν ασθενείς μια ΜΕΘ.

Δεν είδαμε να έρχονται λεωφορεία, δεν είδαμε να ακυρώνονται οι συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων και έγιναν οι τάξεις των παιδιών μας υγειονομικές βόμβες όπως και τα λεωφορεία είναι υγειονομικές βόμβες.

Για άλλη μια φορά το "Επιτελικό κράτος" αποδυναμώνει τη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας αρμοδιότητες στην Αθήνα, στα γραφεία των υπουργών.

Πρόσφατα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατήργησε τη μοναδική αναπτυξιακή αρμοδιότητα του ΥΜΑΘ, τον αναπτυξιακό. 

Σήμερα, παίρνει απο την Θεσσαλονίκη, άλλη μια αναπτυξιακή ευθύνη και καταργεί την υφιστάμενη Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG.

Μπορείτε να ακούσετε όσα συζητήσαμε στην εκπομπή "Blender" στο Flash 99,4 στον παρακάτω σύνδεσμο.