Περιοχές του 5ου διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, με στελέχη της δημοτικής παράταξης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου διαπίστωσε τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε μια σειρά από έργα, όπως στο πάρκο Ηλέκτρας, στην Μ. Μπότσαρη καθώς και στην παιδική χαρά στην περιοχή όπου οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά από διάφορα αντικείμενα.

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής της Μ.Μπότσαρη και της Χαλκιδικής, έθεσαν στα στελέχη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην διέλευσή τους από τα πεζοδρόμια από τις κακοτεχνίες ενώ, για τις πολυδιαφημισμένες «ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης γειτονιών», που ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης μέριμνα για την ασφαλή διέλευση των πεζών μέσα από το χώρο του έργου. 

Οικοδομικά υλικά και μπάζα είναι αφημένα στο οδόστρωμα ενώ όπως διαπιστώθηκε, στις γωνίες των πεζοδρομίων κατασκευάζονται μεν ράμπες για  ΑμεΑ, χωρίς όμως να οριοθετούνται οι θέσεις στάθμευσης με την απαιτούμενη επέκταση του πεζοδρομίου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου και στελέχη της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί", συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έθεσαν το θέμα του ελλιπούς φωτισμού στις γειτονιές, της ελλιπούς καθαριότητας και του επίσης σοβαρού προβλήματος της σχολικής στέγης.

Σε εμπορικά καταστήματα και καφέ της περιοχής, η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης συνομίλησε με τους επαγγελματίες οι οποίοι της μετέφεραν το κλίμα ανασφάλειας το οποίο βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας, τον φόβο για το κύμα ακρίβειας και τις συνέπειες που θα έχει αυτό για τις επιχειρήσεις τους και τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει επαρκής καθαριότητα.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει από την θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, να υπερασπίζεται την ανάγκη για στήριξη στις γειτονιές που αποτελούν την «καρδιά» της πόλης.