Ομολογία παταγώδους αποτυχίας χαρακτήρισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, το νέο lockdown που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

«Σκληρό lockdown λες και τέσσερις μήνες τώρα είμαστε σε ‘ικαριώτικο’ γλέντι» σχολίασε.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο «επιπόλαιο άνοιγμα των σχολείων και στην πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλές άνοιγμά του, με ολιγομελή τμήματα μαθητών, άμεση πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών καθώς και πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας , δωρεάν υποχρεωτικά τεστ στην κοινότητα και έναν αξιόπιστο μηχανισμό ιχνηλάτησης».

«Δημιουργήσατε ασφυκτικές συνθήκες ζωής σε κάθε νέο άνθρωπο, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε εργαζόμενο και επαγγελματία και καθημερινά αλλάζετε άποψη παίζοντας με τη ζωή του κάθε ανθρώπου» σχολίασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ αναφέρθηκε και στους μαθητές τονίζοντας: «Μαθητές που κάνανε μάθημα 1,5 μήνα στις τάξεις και φέρνετε νομοσχέδιο εξαφανίζοντας τις προοπτικές τους, παίζετε με την ψυχολογία και εμπορεύεστε το μέλλον τους!.

«Νομοθετείτε εν μέσω πανδημίας για να διαλύσετε το δημόσιο Πανεπιστήμιο» τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Θέτετε περιορισμούς στην πρόσβαση στα ΑΕΙ, με το υπό ψήφιση σχέδιο το 2021 δεν θα εισαχθούν 24.502 υποψήφιοι (34% μαθητών δηλαδή) με βάση το ευνοϊκότερο σενάριο ενώ σύμφωνα με το μέτριο σενάριο ΠΕΤΑΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ εκτός Πανεπιστημίου 34.070 υποψηφίους δηλαδή το 52%».

«Φέρνετε ρυθμίσεις με ένα σκληρό, ταξικά, πρόσημο. Φτιάχνετε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αναπαράγει την κοινωνική προέλευση των μαθητών ενώ η κοινωνική δικαιοσύνη συνίσταται στην εξίσωση των ευκαιριών και περνά μέσα από τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

Αναφερόμενη στο σχέδιο αστυνόμευσης εντός των Πανεπιστημίων, η Κατερίνα Νοτοπούλου το χαρακτήρισε «έκτρωμα» χουντικής εμπνεύσεως. «Όποια κι αν είναι η κοινωνική ανάγκη, εσείς απαντάτε με καταστολή. Φτάνετε να καταργήσετε το αυτοδιοίκητο δημιουργώντας Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπό τον έλεγχο της ελληνικής αστυνομίας παρά την αντίδραση όλων των ακαδημαϊκών θεσμικών οργάνων. Συκοφαντείτε διαχρονικά τα Δημόσια Πανεπιστήμια, προσπαθείτε με κάθε τρόπο να υποβαθμίσετε το έργο τους αντί να μεριμνήσετε για την ασφάλειά και την ομαλή λειτουργία τους, αποκρύπτετε τα επιτεύγματά τους για να αμαυρώσετε την εικόνα τους» είπε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ αναφέρθηκε στην «τραγική συρρίκνωση που επιχειρείται στο ΑΠΘ αλλά και στο πλήγμα που δέχεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο που προέκυψε ως εμβληματική συνέργεια, τεσσάρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που το συγκροτούν και το οποίο οραματίστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα μεγάλο πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

«Φοβάστε τους ενεργούς πολίτες.

Φοβάστε τα ελεύθερα πνεύματα

Φοβάστε τη νέα γενιά και καλά κάνετε.

Θα μας βρίσκετε μπροστά στους αγώνες για μία δίκαιη Κοινωνία, να υπερασπιζόμαστε την ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» δήλωσε καταλήγοντας την ομιλία της.