Το θέμα της καθυστέρησης προκήρυξης θέσεων μόνιμου Προσωπικού στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα κενά στους Δήμους εξαιτίας συνταξιοδότησης πολλών εργαζομένων είναι πολλά γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και επηρεάζει με αρνητικό τρόπο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Είναι απαραίτητο να στελεχωθούν όλοι οι Δήμοι με το απαραίτητο Προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο έργο τους.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1)        Τι προτίθεται να πράξει ώστε να επισπευσθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να προκηρυχθούν οι θέσεις μόνιμου Προσωπικού που έχουν εγκριθεί για τα έτη 2020, 2021, 2022, 2023 και 2024 για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

2)        Τι προτίθεται να κάνει  ώστε να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με το απαραίτητο Προσωπικό, με σκοπό να ανταπεξέλθει ο Δήμος στο κρίσιμο και σημαντικό έργο που επιτελεί;

Αθήνα, 30 Απριλίου  2024

 

Ερώτηση

 

Προς την Υπουργό Εσωτερικών

 

Θέμα: Καθυστέρηση προκήρυξης θέσεων μόνιμου Προσωπικού στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

Όπως είναι γνωστό από την εποχή των μνημονίων και μετά υπάρχει μια αισθητή μείωση του μόνιμου Προσωπικού στους Δήμους, εξαιτίας των αποχωρήσεων πολλών εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης, οι οποίοι δεν αντικαθίστανται.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και επηρεάζει δραστικά, με αρνητικό τρόπο, την  ποιότητα των υπηρεσιών, οι οποίες παρέχονται στους πολίτες.

 Είναι απαραίτητο να αλλάξει άμεσα αυτή η κατάσταση και να στελεχωθούν όλοι οι Δήμοι με το απαραίτητο Προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες, με σκοπό να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο έργο τους.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και τάχιστα, χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση, οι απαραίτητες διαδικασίες της προκήρυξης των θέσεων μόνιμου Προσωπικού που έχουν ήδη εγκριθεί.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος είναι ο δεύτερος Δήμος σε πληθυσμό στη Βόρεια Ελλάδα, μετά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έχουν εγκριθεί, αλλά βρίσκονται σε εκκρεμότητα, οι εξής θέσεις μόνιμου Προσωπικού:

Έγκριση 2020: 1 ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Έγκριση 2021: 1 ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

Έγκριση 2022: 1ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

                         1ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                         1ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                         1ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

                         1ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

                         1ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Έγκριση 2023:2 ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                        1ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                        1 ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                        1ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

                        1ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

                        2 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

                        1 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ

                        1 ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Έγκριση 2024: 1ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

                           2 ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                           1ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                           1 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

Επειδή η μεγάλη έλλειψη Προσωπικού στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου επηρεάζει δραστικά, με αρνητικό τρόπο, την  ποιότητα των υπηρεσιών οι οποίες προσφέρονται στους πολίτες

Επειδή οι συγκεκριμένες ειδικότητες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του Δήμου και των δημοτικών υπηρεσιών

Επειδή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη των θέσεων αυτών

 

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  • Τι προτίθεται να πράξει ώστε να επισπευσθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να προκηρυχθούν οι θέσεις μόνιμου Προσωπικού που έχουν εγκριθεί για τα έτη 2020, 2021, 2022, 2023 και 2024 για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου;
  • Τι προτίθεται να κάνει ώστε να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με το απαραίτητο Προσωπικό, με σκοπό να ανταπεξέλθει ο Δήμος στο κρίσιμο και σημαντικό έργο που επιτελεί;

 

 

 

 

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Νοτοπούλου Αικατερίνη

 

Γιαννούλης Χρήστος

 

Θρασκιά Ουρανία (Ράνια)

 

Κασιμάτη Νίνα

 

Μάλαμα Κυριακή

 

Μπάρκας Κωνσταντίνος

 

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

 

Παππάς Πέτρος

 

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

 

Χρηστίδου Ραλλία