Την εικόνα της Θεσσαλονίκης σε στασιμότητα και εγκατάλειψη περιέγραψε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Τουρισμός

Απαντώντας στις πανηγυρικές δηλώσεις του Κ. Ζέρβα ο οποίος περιέγραψε μια… «μαγική εικόνα» της πόλης σχετικά με την τουριστική κίνηση και ανάπτυξη η οποία όμως δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε πως οι πανηγυρισμοί του δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν επιβεβαιώνονται από τα υφιστάμενα δεδομένα και επεσήμανε την αγωνία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σχετικά με τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Η Κ. Νοτοπούλου παρέθεσε τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Μακεδονία το πρώτο 6 μηνο του έτους όπου σημειώνεται μείωση των διεθνών αφίξεων κατά 20% σε σχέση με το 2019 , μείωση και τον Ιούλιο αλλά και της κατακόρυφης πτώσης (41,3 %) του οδικού τουρισμού που παραδοσιακά στηρίζει την αγορά της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ενδεικτικό του κλίματος ανησυχίας των ανθρώπων του κλάδου για τους επόμενους μήνες.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί έκανε λόγο για απάθεια και αδιαφορία του δημάρχου και αναφέρθηκε στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο Θερμαϊκός Κόλπος,  στα σκουπίδια και στις εικόνες εγκατάλειψης ακόμη και σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. «Χωρίς δημόσιες τουαλέτες, χωρίς καθαριότητα, χωρίς διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ, χωρίς δημόσιες βρύσες με πόσιμο νερό, με εικόνες εγκατάλειψης στα μνημεία, με καταστροφή των αρχαίων της Βενιζέλου ποια είναι η εντύπωση που δημιουργείται σε έναν επισκέπτη;» τόνισε και κάλεσε τον δήμαρχο να σταματήσει να πανηγυρίζει για το ΄νέο αεροδρόμιο Μακεδονία, καθώς πρόκειται για  έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με την προστασία δημόσιου συμφέροντος.

Σέιχ Σου

Η Κ. Νοτοπούλου τόνισε πως από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και με ανακοινώσεις, η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί  είχε προειδοποιήσει για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο περιαστικό δάσος του ΣΕΙΧ ΣΟΥ και είχε ζητήσει να γίνουν όλα τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Η διοίκηση ωστόσο δεν απάντησε ποτέ.  Δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά χθες που είχαμε φωτιά.

ΟΑΣΘ

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΟΑΣΘ αποδεικνύουν περίτρανα όσα λέγαμε και όσα καταλογίζαμε στην κυβέρνηση και στον  κ. Ζέρβα τρία χρόνια τώρα» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου επισημαίνοντας πως η καρατόμηση του κυρίου Σκόδρα από τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ αποτελεί τρανταχτή ομολογία της αποτυχίας του και της τραγικής κατάστασης του Οργανισμού. Οι Θεσσαλονικείς πλέον γνωρίζουν και έχουν βιώσει με οδυνηρό  τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής τους στον ΟΑΣΘ.

Αναφέρθηκε ακόμη στην  αποκάλυψη της εφημερίδας Μακεδονία, που δημοσίευσε την έκθεση αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του ΟΑΣΘ τον Ιούλιο του 2017, και σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται πως τα χρέη του οργανισμού και το πάρτι κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού ήταν τόσο μεγάλα, που ο ΟΑΣΘ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την λειτουργία του. « Αποδεικνύεται έτσι η ορθότητα της επιλογής μας για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Αποδεικνύεται η υποκρισία του κ. Ζέρβα και των συν αυτώ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά  Αποδεικνύεται ταυτόχρονα ότι το πάρτι καλά κρατεί» τόνισε και απευθυνόμενη στον κ. Ζέρβα είπε: «Γιατί δεν ενημερώσατε τους Θεσσαλονικείς πως παλαιοί μέτοχοι χρωστούν 3.507.029 ευρώ; Γιατί δυόμισι κρατούσατε μυστική την έκθεση στα μπαούλα της ΝΔ; Αυτό αποδεικνύει όχι μόνο ποιους εξυπηρετούσαν αλλά και ποιους συνεχίζουν να εξυπηρετούν. Καταδικάσατε τους Θεσσαλονικείς σε καθημερινό Γολγοθά για τις μετακινήσεις τους. Αυτή είναι η… καταπληκτική ποιότητα ζωής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα!

ΠΑΡΚΟ για όλα τα Παιδιά

Με ευθύνη του δημάρχου στερείται η πόλη σήμερα το πάρκο για ΑμεΑ και για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους. «Χρειαστήκατε τρία χρόνια για να κάνετε δύο απλά βήματα.  Υπήρχε έτοιμη μελέτη, υπήρχε έτοιμη προγραμματική σύμβαση και μέχρι και σήμερα στερείτε το πάρκο από τους Θεσσαλονικείς».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

«Η ανακύκλωση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται συνεχώς και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Ενώ όλοι σχεδόν οι δήμαρχοι, ακόμα και γαλάζιοι Αυτοδιοικητικοί, αναδεικνύουν το πρόβλημα και απαιτούν λύσεις από την κυβέρνηση, εσείς  σιωπάτε και βάζετε πλάτες στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική στον τομέα της ανακύκλωσης που όπως καταγγέλλουν οι άλλοι δήμαρχοι, εξυπηρετεί συμφέροντα.

Οι Θεσσαλονικείς βιώνουν καθημερινά την επιδείνωση της κατάστασης στην ανακύκλωση, όπως και στην καθαριότητα.