Κριτική στη διοίκηση Ζέρβα άσκησε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη όπου 5 λεπτά ισχυρής βροχόπτωσης είναι αρκετά ώστε να παραλύσει η πόλη, να πλημμυρίσουν δρόμοι, να σπάσουν δέντρα και να κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Τόνισε, πως ειδικά την περίοδο την οποία διανύουμε η πόλη μας θα έπρεπε να είναι έτοιμη προκειμένου να υποδεχτεί επισκέπτες, η διοίκηση του Δήμου έπρεπε να έχει φροντίσει για την εικόνα της πόλης και για τις απαραίτητες υποδομές, αντιθέτως όμως η πόλη επιφυλάσσει για κατοίκους και επισκέπτες δυσάρεστες εκπλήξεις. Όπως σχολίασε ούτε δημόσιες τουαλέτες δεν λειτουργούν σε τουριστικά σημεία της πόλης.

Όπως επεσήμανε, η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλο πρόβλημα καθαριότητας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων. Γειτονιές σε εγκατάλειψη, πάρκα και πλατείες παρατημένα στη μοίρα τους, ανύπαρκτες τουαλέτες.

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζουν οι αρχαιολογικοί χώροι στην Θεσσαλονίκη, εικόνες που πληγώνουν τους πολίτες, τραυματίζουν το δημόσιο χώρο, δημιουργούν εικόνα εγκατάλειψης, όπως για παράδειγμα στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου του Γαλέριου όπου παραμένει κλειστός για επισκέπτες και βανδαλίζεται επανειλημμένα.  Η Κ. Νοτοπούλου κάλεσε τον Κ. Ζέρβα να απαντήσει ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει προκειμένου να να προστατεύονται τα μνημεία;

Για τον θάνατο της τρανς συμπολίτισσάς μας, η Κ. Νοτοπούλου δήλωσε σοκαρισμένη που ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα αποτέλεσε αντικείμενο μικροπαραταξιακής εκμετάλλευσης και επικοινωνιακής προβολής του Δημάρχου.

«Η ταφή των αδύναμων συμπολιτών μας από την Πολιτεία είναι δείγμα πολιτισμού» τόνισε. Χαρακτήρισε δε, «αίσχος» το γεγονός πως αντί ο δήμαρχος να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει οτι κάθε άνθρωπος που πεθαίνει σε αυτή την πόλη μόνος και αβοήθητος θα έχει την κηδεία που αξίζει σε κάθε ανθρώπινο ον έκανε επικοινωνιακή διαφήμιση.

Για την υπόθεση Αβαρλή, υπογράμμισε πως «η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» καταδικάζει κάθε παράνομη ενέργεια τόσο σε ηθικό όσο και σε νομικό επίπεδο και αναμένει η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της στο ακέραιο και όποιοι αποδειχθούν ένοχοι να αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, ανεξαρτήτως θέσεων και αξιωμάτων.

Για όσα διαδραματίζονται στο Α.Π.Θ η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που δεν λαμβάνει κάποια πρωτοβουλία εκτόνωσης της έντασης και αδιαφορεί που το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της περιοχής γίνεται εμπόλεμη ζώνη ενώ επανέλαβε ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στα Πανεπιστήμια και ο τραυματισμός του φοιτητή το αποδεικνύει.

Η Κ. Νοτοπούλου με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στο κέντρο της πόλης ανέδειξε το θέμα ύπαρξης αμιάντου σε οροφές και στέγαστρα στο Καπάνι, μέσα στην αγορά, σε κεντρικά κτίρια στην πόλη και κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα αντικατάστασης και απομάκρυνσης του αμιάντου όπου υπάρχει.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο στον παρακάτω σύνδεσμο: