Σκληρή κριτική στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Έκανε λόγο για δημοτική περίοδο που χαρακτηρίζεται από ωμή νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, την οποία μάλιστα ο δήμαρχος του 15% - όπως χαρακτήρισε τον Κ. Ζέρβα- εκμεταλλεύεται με το χειρότερο τρόπο, αντί να προσπαθήσει να πετύχει προγραμματικές ή θεσμικές συγκλίσεις. Ο δήμαρχος τόνισε, έχει επιδοθεί σε κούρσα παρασκηνιακών συναλλαγών, απαξιώνοντας πλήρως το δημοτικό συμβούλιο!

Ζήτημα ηθικό και πολιτικό χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Θεοτοκάτου σε θέση αντιδημάρχου, τονίζοντας πως «Δώσατε εξουσία στις φασιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις του».

Η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πανδημία και τις συνέπειες στην πόλη, ασκώντας σκληρή κριτική στον δήμαρχο που δεν έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει διεκδικήσει για την πόλη, ενώ αδιαφορεί και για τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως για παράδειγμα την Ξηροκρήνη όπου καταγράφεται καθημερινά υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Ο δήμαρχος δεν φρόντισε να κάνει μια εκστρατεία ενημέρωσης στην περιοχή.

Πλατεία Ελευθερίας

Μοιραίο λάθος χαρακτήρισε την απόφαση του δημάρχου να μετατρέψει την πλατεία Ελευθερίας σε χώρο στάθμευσης, μια απόφαση που βρήκε σύσσωμη την αντιπολίτευση του δήμου αντίθετη. «Δεν θα μείνουμε αδρανείς μπροστά στο έγκλημα που επιχειρείτε να μετατρέψετε  το χώρο  μνήμης σε παρκινγκ και στην κραυγαλέα απαξίωση και υποβάθμιση του Δημοτικού συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων του Δήμου» υπογράμμισε.

Παλαιών Πατρών Γερμανού

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε τον Κ. Ζέρβα να δώσει απαντήσεις σχετικά με το θέμα της καταπάτησης του δημόσιου χώρου στην Παλαιών Πατρών Γερμανών από κατάστημα εστίασης.

Ερωτήματα από Ελεγκτικό Συνέδριο

Αναφερόμενη στην επιστολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον Δήμο, με την οποία ζητά συγκεκριμένα στοιχεία και θέτει ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις, η  Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, κάλεσε τον Δήμαρχο να απαντήσει αν υπάρχουν καταγγελίες για τις απευθείας αναθέσεις, ποιο είναι το συνολικό ποσό των απευθείας αναθέσεων, πόσες απευθείας αναθέσεις έγιναν.  «Όταν διαχειρίζεστε και ξοδεύετε δημόσιο χρήμα, οφείλετε να το κάνετε με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια».

«Τα χρήματα των δημοτών δεν είναι το πορτοφόλι σας» κ. Ζέρβα τόνισε η Κ. Νοτοπούλου αναφερόμενη στην απόφασή του, να παρέχει εντολή σε εξειδικευμένους δικηγόρους για παρέμβαση του Δήμου στο Πρωτοδικείο υπερ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ!

Άστεγοι

Ο θάνατος του άστεγου συμπολίτη μας, μας γεμίζει θλίψη, οδύνη αλλά και οργή τόνισε η Κ. Νοτοπούλου καλώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε ειδική ομάδα επιστημόνων την προσέγγιση αυτών των ανθρώπων με ιδιαίτερη ψυχολογία προκειμένου να πειστούν να μεταφερθούν σε δομές αστέγων, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά άστεγων συμπολιτών μας οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν χώροι όπου μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαΐ και κρεβάτι για να κοιμηθούν χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Βιασμός 

Πέρα από την έκφραση αγανάκτησης και αλληλεγγύης πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε έμπρακτα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ανέφερε η Κ. Νοτοπούλου με αφορμή τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πλησιέστερη και πιο οικεία προς τον πολίτη εξουσία, για αυτό και δεν μπορεί να αρκείται στην έκφραση των συναισθημάτων των αξιωματούχων της.

Είναι καιρός να αναπτύξουμε ως Δήμος σοβαρές δομές, στελεχωμένες με αρμόδιους ειδικούς επιστήμονες, δε μπορούμε να παραμένουμε απλοί θεατές.

Θέλουμε μια ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση και αν υπάρχει κάτι στο σχεδιασμό σας σχετικά».