Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ προβλέπει την ενίσχυση της χώρας μας με 31 δις ευρώ για την επόμενη πενταετία. Αυτά, προβλέπεται να χρηματοδοτήσουν προγράμματα, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας και παράλληλα η οικονομία να προχωρήσει στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση ώστε να γίνει πιο βιώσιμη και ανθεκτική.

Ταυτόχρονα, άλλα 40 δις προβλέπονται από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027. Δηλαδή συνολικά 70 δις ευρώ για την επόμενη 6ετία

Τα παραπάνω αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάκαμψη της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει δεχτεί ανεπανόρθωτα πλήγματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (μαύρος Νοέμβρης 2020, παρατεταμένα lockdown, ματαίωση 85ης ΔΕΘ και άλλων κλαδικών εκθέσεων κλπ)

Όμως, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη  πέρα από γενικότητες δεν έχει κάνει  καμία συγκεκριμένη αναφορά για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Ούτε για το ύψος των πόρων, που πρόκειται να κατευθυνθούν (αν κατευθυνθούν) στην Θεσσαλονίκη ούτε ποια συγκεκριμένα έργα θα ενταχθούν.

Άλλωστε, πως θα μπορούσε να κάνει συγκεκριμένη αναφορά όταν η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχώς καθυστερεί, παγώνει, ακυρώνει και ματαιώνει διαδικασίες για σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη και που είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; ΜΕΤΡΟ, Δυτικός Προαστιακός, Σιδηροδρομική Σύνδεση 6ου Προβλήτα, Μουσείο Ολοκαυτώματος, Κέντρο Logistic στο Γκόνου, Αγορά καινούριων Λεωφορείων νέας, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τον ΟΑΣΘ, είναι μερικά παραδείγματα που με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης είτε καθυστερούν σημαντικά είτε έχουν ακυρωθεί.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται έργα και όχι λόγια. Χρειάζεται υποδομές και όχι ευχές.