Ένας αγώνας όλης της ανθρωπότητας.
 
Η πανδημία βρήκε τη γυναίκα πιο ευάλωτη.
 
Εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα πλήττονται, η αβεβαιότητα αποτελεί καθημερινότητα ενώ παράλληλα οι ευθύνες «του σπιτιού» αυξάνονται και η ανταπόκριση στους πολλαπλούς ρόλους που κουβαλά μια γυναίκα σε συνθήκες καραντίνας είναι πραγματικά εξοντωτική.
 
▪️Eίναι οι γυναίκες εκείνες που δουλεύουν στους κοινωνικούς τομείς που έχουν πληγεί εξαιτίας των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
▪️Είναι οι γυναίκες που απασχολούνται στη «μαύρη οικονομία», που εισπράττουν χαμηλές αμοιβές σε μετρητά και που δεν έχουν καμία νομική προστασία ούτε δικαιώματα για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.
▪️Είναι οι γυναίκες που επιτελούν περισσότερη απλήρωτη δουλειά στο σπίτι, που ανέλαβαν τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων της οικογένειας.Και μετά το άνοιγμα των οικονομιών, είναι η επιστροφή των γυναικών στις εργασίες τους που θα απαιτήσει τον περισσότερο χρόνο.
▪️Σήμερα, οι γυναίκες δε γιορτάζουμε απλά, ενώνουμε φωνή και δυνάμεις και δίνουμε μάχες για την κατάκτηση της Ισότητας.
▪️Φέτος μια δυνατή γυναίκα έκανε την αρχή και δεκάδες γυναίκες βρήκαν τη φωνή τους, θυμίζοντας σε τόσες άλλες πόση δύναμη έχει αυτή η φωνή. Γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή τους, τσαλακωθήκαν, έσφιξαν τα χέρια, πόνεσαν, ράγισαν, όμως δεν έσπασαν.
 
Από τις ρωγμές τους πέρασε Φως. Τόσο δυνατό που δείχνει το δρόμο σε όλες μας.
 
Οραματιζόμαστε μια κοινωνία απελευθερωμένη από την πατριαρχία και τα στερεότυπα, αγωνιζόμαστε για την ισότητα και την ανθρώπινη χειραφέτηση.
 
Υποκλινόμαστε και ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άντρες που τόλμησαν, έσπασαν τη σιωπή τους και έσπασαν έτσι τον κύκλο του φόβου και της βίας.
 
Στηρίζουμε το ελληνικό κίνημα #Metoo που ενδυναμώνει ήδη τις γυναίκες.
 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ακύρωση των θεσμικών κατακτήσεων της Ισότητας. #προχωράμε_μαζί, ενωμένες, αλληλέγγυες, σε μία κοινωνία ανισοτήτων για να κάνουμε την έμφυλη ισότητα πραγματικότητα. #χρονια_πολλα #γυναικα #womanpower #equality #genderequality