Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Έλληνες Φοροτεχνικοί, συμμετείχε σήμερα η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση κωφεύουν, αρνούνται να τους ακούσουν, να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αντί για αυτό τους στοχοποιούν, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πόσο μακριά βρίσκονται από την πραγματικότητα, από τον καθημερινό αγώνα και από τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων.

Στεκόμαστε δίπλα στους Φοροτεχνικούς της χώρας και υποστηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Οι Έλληνες Φοροτεχνικοί είναι ένας κλάδος που στήριξε την εθνική οικονομία σε όλες τις κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών και πολλές φορές ανέλαβε να καλύψει κενά και υστερήσεις της κυβερνήσεως και του κρατικού μηχανισμού.

Για αυτούς τους λόγους είναι τουλάχιστον περίεργη η κυβερνητική αδιαφορία και η αλαζονεία με τις οποίες τους αντιμετωπίζει.

Τα αιτήματα των φοροτεχνικών δεν είναι συντεχνιακά, όπως κακώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η ικανοποίηση τους είναι απαραίτητη και διασφαλίζει την έγκαιρη, έγκυρη και ορθή υποβολή των δηλώσεων των επιχειρήσεων και των πολιτών, με σκοπό την αποφυγή επιβολής άδικων και δυσβάσταχτων προστίμων, καθώς και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων για όλους.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να ανταποκριθεί και να ικανοποιήσει το αίτημα των Φοροτεχνικών και να δώσει λύση στο πρόβλημα.