Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας η σημερινή και στεκόμαστε πλάι στην τρανς κοινότητα στον αγώνα ενάντια στα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς και την έμφυλη βία.
Εστιάζουμε στην ορατότητα, τα θεμελιώδη δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και διεκδικούμε ΜΑΖΙ  επιπλέον νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για τα αιτήματά τους.
Ειδικά σήμερα που η ομοφοβία, η αμφιφοβία και η τρανσφοβία παίρνουν διαστάσεις που τρομάζουν και φτάνουν σε βίαιες επιθέσεις στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, έχουμε χρέος να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για τη στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας, του δικαιώματος της επιλογής σεξουαλικού προσανατολισμού, στη δική μας φιλοσοφία είναι αδιαπραγμάτευτα.
Σήμερα, είναι μια ευκαιρία να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα στην καθημερινότητά τους.
Και συγχρόνως μας θυμίζει τον αγώνα που έχουμε να δώσουμε για μια κοινωνία συμπεριληπτική.
Από τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως η ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητα βρισκόταν στην καρδιά της φιλοσοφίας μας αποτελώντας μάλιστα πεδίο αντιπαράθεσης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην οπισθοδρόμηση και τον συντηρητισμό.
Για μια Κοινωνία φωτεινή, ανοιχτή για όλ@