Η 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι μια υπενθύμιση του αγώνα που δίνουμε οι γυναίκες απέναντι στην ψυχολογική, λεκτική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση.
 Είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης που φέρουμε ως κοινωνία να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στην έμφυλη βία, την ανισότητα, την κακοποίηση κάθε μορφής, λεκτική ή σωματική που φτάνει να οδηγήσει στην αφαίρεση της ζωής μιας γυναίκας.
 Τα τελευταία χρόνια, τα ακραία περιστατικά έμφυλης, ενδοοικογενειακής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής βία, με θύματα κορίτσια και γυναίκες αυξάνονται διαρκώς.
 Δυστυχώς, η Ελλάδα όχι μόνο καταγράφει αρνητικό ρεκορ πρωτιάς στις γυναικοκτονίες στην Ευρώπη, αλλά μέσα σε ένα μόνο χρόνο- την περίοδο της πανδημίας- οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν κατά 187,5% ! (Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας)
Μας σοκάρουν τα στοιχεία κακοποίησης ανάπηρων γυναικών, κοριτσιών.
Σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, οι γυναίκες με αναπηρία, διατρέχουν τρεις έως πέντε φορές υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν έμφυλη βία και εκμετάλλευση.
Η Πολιτεία συνολικά αλλά και η κάθε μια και κάθε ένας από εμάς οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από όλα αυτά τα κορίτσια, τις γυναίκες που νιώθουν ακόμη πιο ευάλωτες. Καμία γυναίκα δεν είναι «αόρατη».
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη απέναντι στον φόβο και την ανασφάλεια.
Οι φρικτές δολοφονίες όμως, τα εκατοντάδες περιστατικά κακοποίησης που ακόμη και σήμερα μπορεί να δηλώνονται ή να καταγγέλλονται ελλιπώς , αποτελούν θλιβερή διαπίστωση της σοβαρής υποχώρησης που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, στο πεδίο της έμφυλης ισότητας.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο γυναικοκτονιών (EOF) στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας υπεύθυνος για την συλλογή στοιχείων, την καταγραφή και ανάλυση των κοινωνικών χαρακτηριστικών των γυναικοκτονιών.
 Βλέπουμε καθημερινά πόσο σεξισμό, ρατσισμό, κακοποίηση υφίστανται οι γυναίκες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Όσο συνεχίζεται η βία κατά των γυναικών δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.
 Κανείς δε μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κάτι.
Η Πολιτεία και σύσσωμη η κοινωνία όλες και όλοι Μαζί, να υψώσουμε τοίχο απέναντι στο σεξισμό, τη μισαλλοδοξία, τη γυναικοκτονία.
Όλες Μαζί,
Όλοι Μαζί,
Σπάμε τη σιωπή
Καμία μόνη
Καμία λιγότερη